Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Consum instant Logan dupa 2008


Guest Quartzzz

Recommended Posts

Guest Quartzzz

buna ziua.. azi dupa ce am activat cb-ul la masina mi-a venit o idee.. vreau sa pun un display care sa-mi afiseze consumul instant,din cauza ca loganul meu nu suporta aceasta functie..varianta1.. folosesc doar pinul debit carburant.. zic eu mi-ar trebui un microcontroler sa traduc semnalul si sa-l pun pe display.. dar ca nu stiu in ce format vine debitul de carburantin: debitout: CI (l/h)varianta2.. folosesc si semnalul pentru viteza si mai afisez consumul mediu pe 100km estimat daca presupunem ca CI ramane constant (vreau sa vad cat consuma daca mentin o anumita viteza/turatie constanta)in: viteza , debitout: CI (l/h), Consum mediu estimat(l/100km)are cineva idee cam de unde sa incep? sau poate ati facut voi asa ceva si aveti o schema, un program ceva..mersi..

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Cauta un tb logan ver 6002 - gasesti cu zecile prin tirgurile auto, chiar unul spart, de la o masina accidentata - scoti MCU pe care scrie logan v6.0, si-l schimbi pe al tau pe care acum scrie logan v7.1, si gata, asta-i tot ! Nu-i asa de greu de scos si relipit, cu duza adecvata iti ia 10 minute. Alte modificari nu sint necesare. Vei avea consum instant pe tb !Da, era sa uit, trebuie sa rescrii si promul cu o versiune 6002. De fapt schimbi si promul, dupa ce scrii km cum iti convine.Acuma sa stii ca l-au scos pentru ca cica ar fi niste norme UE sa nu fie afisate informatii pe tb care sa distraga atentia soferului in timpul condusului, sa nu ai tendinta sa stai sa te uiti la variatia consumului instant si sa nu te mai uiti la drum !?O fi adevarat ?

Link to comment
Guest Quartzzz

da.. nu m-am gandit la varianta asta.. cred ca ies si mai ieftin.. buna idee..si da distrage foarte mult atentia.. are un prieten CI si sta numai cu ochii pe el..

Link to comment

.. cred ca ies si mai ieftin.. si da distrage foarte mult atentia.. are un prieten CI si sta numai cu ochii pe el..

Sigur iesi mai ieftin. Plus aspectul, totul original, fara adaptari si alte inginerii. Cu citeva zeci de lei, gasesti o placa buna, intreaga, pe care poti s-o schimbi cu totul daca ti se pare complicat sa inlocuiesti doar MCU. Asa se vind placile ( 20 - 40 lei ) fara carcasa bordului, care se sparge prima in caz de accident.Si cu privitul la CI, dupa un timp te obisnuiesti sa nu-l mai iei in seama, si mie mi-a luat un timp, cu toate ca e interesant sa-l vezi aratind > 20 l / 100 km la turatii de ~5000 in urcare !
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines