Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema dispozitiv regenerare tuburi

Recommended Posts

Salut!Are cineva o schema de asemenea dispozitiv? Eventual cat mai simplu de facut?Acum ceva timp am avut unul de la cineva si a facut o treaba minunata.Greseala mea ca nu am scos schema.Multumesc!

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• TESSLA

1

• misterio

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Vedeti ca este asa ceva in revista Tehnium din 1991, numarul 2. Se explica acolo si cum trebuie masurat , se explica principiul de functionare si se prezinta si o schema. Schema nu e atat de critica..in sensul ca se poate si ceva mai simplu. Trebuie doar sa aplicati pe filament o tensiune un pic mai mare, de obicei 7 - 7.5 volti, il lasati cam un sfert de ora sa se incalzeasca si apoi aplicati intre grila 1 (sau 2...nu mai stiu exact) si catod o tensiune continua de ordinul la 700 - 800 de volti, pentru o secunda , doua. Apoi masurati cu un miliampermetru, cum scrie in revista, si daca obtineti macar 40-50 mA, atunci puteti sa lasat tubul "in pace". Daca nu, il mai "curentati" oleaca pana obtineti indicatia pe ampermetru. Si repetati procedura pentru toti catozii. Dar asta binenteles, dupa ca mai inainte faceti o masuratoare cum zice in revista, ca sa vedeti cam care e stare catozilor.P.S. Revista o gasiti pe net. Cautati pe google "Arhiva Tehnium".