Guest tripl3x Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 sal. sunt nou pe acest forum ,nush daca am postat bine sau nu, rog un moderator sa mute unde trebuie.am si eu o problema care mi-a scos fire albe , acum 5 ani m-am mutat cu domiciliu si in noul apartament aveam cablu tv, televizoarele mergeau fara probleme. dupa 1 an am renuntat la cablu si m-am abonat la o firma digitala cu lighean si receptor dinacela iar din receptor iesea mufa scart si intra in tv. azi am renuntat la acea firma digitala si am ales iar cablu tv. problema care o am este urmatoarea: un tv cand bag mufa normala de la antena nu vede color ci alb negru. imaginea e clara dar nu color. am umblat la setari de am ametit am schimbat tot pal, ntsc,auto.... tot nu vrea nush ce sa-i mai fac .apelez la cunostintele voastre. mentionez cand bag dvd prin euroscart sau cum ai zice vede color cand dau pe tv alb negru. multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Defect decodaorul de culoare zic eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tripl3x Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 ala ce mai e? inainte se vedea color si de 4 ani nu sa mai umblat la acea mufa. de ce cu scart se vede color si cu mufa de la cablu nu?si inca o intrebare exista vreun adaptor cu mufa scart si sa pot baga mufa de la antena in el? poate merge asa :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 E un bloc functional in tv care nu este folosit atunci cand TVul functioneaza pe scart.va trebui sa il vada cineva de la service.Daca spuneati si ce TV este poate puteam spune mai multe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tripl3x Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 este un tv platinium model mai vechi,acesta e televizorul Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Ar trebui schimbat quartzul si eventual ajustat din trimer sa mearga color.Nu-i asa vechi tvul ala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tripl3x Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 daca-mi spui si de unde se fac setarile alea as fi recunoscator Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Tvul trebuie desfacut si vazut ce integrat are pe culoare.In functie de asta va fi solutia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORFU Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 defectul poate proveni si din calea comuna,selector de canale,s-au din cauza unor condensatori electrolitici,ar fi bine sa pui un osciloscop sa vezi forma semnalului video care iese din calea comuna,schimba electrolitici din calea comuna,vezi si cei de pe sursele mici. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tripl3x Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 am sa pun niste poze poate va este mai usor: pe unele programe i-mi apare pe portiuni cu pureci coloratisi acestea sunt setarile care le am Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tripl3x Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 si daca e ceva defect de ce cu mufa scart se vede superb si color?si cu mufa de la antena nu? :(exista mufa scart in care sa bag mufa de la antena? asa as scapa sa bag mufa de la antena in scart si mufa scart in tv :nas:as putea folosii cumva receptorul pe care-l am pana rezolv problema? vad ca are mufa pt antena si sa scot prin scart dar nush cum sa fac daca merge . atesez si o poza Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 Electronica nu-i chiar asa simpla.Am spus ce ar trebui facut.Daca receptorul asta din poza are tuner terestru ar merge sa se scoata din el semnal AV altfel nu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORFU Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 cauta un meserias bun altfel nu se rezolva problema,nu este din cauza mufelor,defectul nu prea cred ca provine din decodorul de culoare ci din calea comuna,selector de canale,am avut un defect asemanator la un crown(tata neiurilor) tot asa mergea pe audio-video si nu avea culoare pe antena am sapat prin el si dupa ce am schimbat si integratul din calea comuna tot asa facea ,intr-un final am schimbat tuneru si s-a rezolvat problema,poate fi si atceva ,trebuie dus la doctor si pus pe masa de operatie pentru ca altfel discutam si discutam degeaba in lipsa un masuratori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petreelectronic Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 Defectul este unul complex, mergi la un atelier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigbrother Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 Nu se poate scoate semnal de pe cablu pe euroscart prin receiver, acea mufa de antena este doar de trecere in cazul cand ai o antena exterioara sau din parabolica.Daca vrei sa vezi cablu pe euroscart poti folosi un decodor de cablu, care unele firme de cablu il dau gratis.Din pozele puse de tine se pare ca imaginea are ca norma de culoare NTSC, eu as incerca la col.sys: AUTO sau PAL (B), si la SIF 5,5 Mhz, apoi cautat un program, poate o ia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.