Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema tv

Guest tripl3x

Recommended Posts

Guest tripl3x

sal. sunt nou pe acest forum ,nush daca am postat bine sau nu, rog un moderator sa mute unde trebuie.am si eu o problema care mi-a scos fire albe , acum 5 ani m-am mutat cu domiciliu si in noul apartament aveam cablu tv, televizoarele mergeau fara probleme. dupa 1 an am renuntat la cablu si m-am abonat la o firma digitala cu lighean si receptor dinacela iar din receptor iesea mufa scart si intra in tv. azi am renuntat la acea firma digitala si am ales iar cablu tv. problema care o am este urmatoarea: un tv cand bag mufa normala de la antena nu vede color ci alb negru. imaginea e clara dar nu color. am umblat la setari de am ametit am schimbat tot pal, ntsc,auto.... tot nu vrea nush ce sa-i mai fac .apelez la cunostintele voastre. mentionez cand bag dvd prin euroscart sau cum ai zice vede color cand dau pe tv alb negru. multumesc

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply
Guest tripl3x

ala ce mai e? inainte se vedea color si de 4 ani nu sa mai umblat la acea mufa. de ce cu scart se vede color si cu mufa de la cablu nu?si inca o intrebare exista vreun adaptor cu mufa scart si sa pot baga mufa de la antena in el? poate merge asa :(

defectul poate proveni si din calea comuna,selector de canale,s-au din cauza unor condensatori electrolitici,ar fi bine sa pui un osciloscop sa vezi forma semnalului video care iese din calea comuna,schimba electrolitici din calea comuna,vezi si cei de pe sursele mici.

Guest tripl3x

am sa pun niste poze poate va este mai usor: pe unele programe i-mi apare pe portiuni cu pureci coloratisi acestea sunt setarile care le am

post-56641-139829288205_thumb.jpg

post-56641-139829288211_thumb.jpg

post-56641-139829288221_thumb.jpg

post-56641-139829288236_thumb.jpg

post-56641-139829288241_thumb.jpg

Guest tripl3x

si daca e ceva defect de ce cu mufa scart se vede superb si color?si cu mufa de la antena nu? :(exista mufa scart in care sa bag mufa de la antena? asa as scapa sa bag mufa de la antena in scart si mufa scart in tv :nas:as putea folosii cumva receptorul pe care-l am pana rezolv problema? vad ca are mufa pt antena si sa scot prin scart dar nush cum sa fac daca merge . atesez si o poza

post-56641-139829288251_thumb.jpg

cauta un meserias bun altfel nu se rezolva problema,nu este din cauza mufelor,defectul nu prea cred ca provine din decodorul de culoare ci din calea comuna,selector de canale,am avut un defect asemanator la un crown(tata neiurilor) tot asa mergea pe audio-video si nu avea culoare pe antena am sapat prin el si dupa ce am schimbat si integratul din calea comuna tot asa facea ,intr-un final am schimbat tuneru si s-a rezolvat problema,poate fi si atceva ,trebuie dus la doctor si pus pe masa de operatie pentru ca altfel discutam si discutam degeaba in lipsa un masuratori.

Nu se poate scoate semnal de pe cablu pe euroscart prin receiver, acea mufa de antena este doar de trecere in cazul cand ai o antena exterioara sau din parabolica.Daca vrei sa vezi cablu pe euroscart poti folosi un decodor de cablu, care unele firme de cablu il dau gratis.Din pozele puse de tine se pare ca imaginea are ca norma de culoare NTSC, eu as incerca la col.sys: AUTO sau PAL (B), si la SIF 5,5 Mhz, apoi cautat un program, poate o ia.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines