Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cate celule poate avea un panou fotovoltaic


Recommended Posts

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Nu exista un numar maxim de celule, cu cat mai multe cu atat mai bine caci pot furniza mai mult curent, in acest caz costurile sunt destul de mari dar se amortizeaza in timp, depinde ce anume vrei sa alimentezi.Cat despre un numar minim, depinde, daca alimentezi un ceas de buzunar poti avea si 2 celule.

Link to comment

numarul maxim de celule este pana la urma dat de suprafata pe care o ai la dispozitie, avand in vedere ca odata si odata tot va trebui sa stergi praful de pe celule, dar pana la urma se porneste tot de la aplicatia pe care o ai in vedere sau (mai practic) de celulele fotovoltaice pe care le detii.adunand toate componentele vei obtine un pret care te va motiva sa continui sau nu.succes !

Link to comment

Numarul maxim de celule este determinat de tensiunea inversa a unei celule in momentul cand, in plin soare, cade o frunza pe ea existand riscul de strapungere termica ireversibila a acelei celule. Sau, doar intreruperea ei, daca traseele sunt mai subtiri, facand panoul irecuperabil daca nu se intervine prin demontarea acestuia si suntarea sau inlocuirea celulei afectate.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines