niki4 Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Salutari tuturor ! Am un tvc Tensai cu final cadre LA7830,are dimensiunea pe v foarte mare, am inlocuit condensatorii din cadre, am inloc si ci cadre fara rezultat, sa fie din AN5601 ?? Link to comment
dan cod Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Banuiesc ca sasiul de AKAI cu sursa cu tranzistori.U1 este ok?Aliemntarea BV cat este?reglajul de dimensiune functioneaza?Ce ati mai masurat pe acolo.De multe ori schimbarea aiurea a componenteleor nu rezolva defectul.Trebuie sa stii ce sa schimbi.Parerea mea este ca nu ANul e defect.Tensiunea de 12V pe dioda stabilizatoare este buna? Link to comment
niki4 Posted July 16, 2011 Author Share Posted July 16, 2011 Singura tens anormala pe ci cadre este in pin 7,normal 1v3 la mine este 7v Link to comment
niki4 Posted July 16, 2011 Author Share Posted July 16, 2011 Reglajul dim pe v nu simte nimic , am verif comp din circ dimens v.n-am gasit nimic Link to comment
dan cod Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Tensiunea aia de 12V este ok?aia e o tensiune importanta in TVul asta.Este pe un zenner de 1W. Link to comment
niki4 Posted July 19, 2011 Author Share Posted July 19, 2011 Tensiunile sunt conform schemei atit pe AN5601 cit si pe dioda de 12v singura tens marita este pe la7830 pin 7,am verif compon pasive dar n-am gasit nimic anormal,dimens pe vert nu se regleaza .imaginea pare marita mai mult din partea de sus Link to comment
niki4 Posted July 19, 2011 Author Share Posted July 19, 2011 Am rezolvat semir de dimens v rez marita cateva sute de komi, eu i-l masur in circuit si-mi dadea bine pentru ca avea doua rez de valoare mica spre masa din ambele capete.Multumesc tuturor pentru raspunsuri si sugestii Link to comment
Recommended Posts