Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor electric


Guest harierdsd

Recommended Posts

Guest harierdsd

am un motor electric de la o masina de spalt automata si sunt curios cum as putea sa fac sa il pot conecta la altceva adica sa ii refac conexiunea pt alimentare el acum are o mufa cu 6 cabluri fiecare cablu duce la o alta parte a motorului daca cineva doreste sa ma ajute pot incarca ceva poze cu el......ca idee motorul este de productie italiana model CA08-001 230-240v 50hz CL.F 300W 14000RPM COD.CL.8018041 asta este toata descrierea care o am.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Fara electronica de comanda a motorului(este cu perii dupa descriere si tahogenerator)nu prea aveti la ce sa il folositi din pacate.

Link to comment
Share on other sites

Leaga infasurarea statorica in serie cu cea rotorica, nu ai nevoie de condesator este pt deparazitare, o sa ajunga la o turatie de 14000 RPM,o turatie foarte mare si periculoasa pentru actionare diferitelor masini unelte, cum spunea si IGBT 1971 nu o sa poti controla turatia fara placa electronica.

Link to comment
Share on other sites

Reguli forum

 

Va rugam postati aici proiectele voastre

Se accepta numai proiecte complete cu poze, scheme si indicatii de construire

NU se accepta proiecte facute cu KIT-uri cumparate

Link to comment
Share on other sites

Legi perechile de fire cum a spus colegul,si folosesti un variator simplu cu triac pt reglarea turatiei; nu va avea acuratetea celui care foloseste si tahogeneratorul insa se poate folosi la multe chestiuni.Ex:eu folosesc unul pt o tentativa de strung (homemade),polizor,strung de lemn.Folosesc cureaua originala a masinii de spalat cu o volanta metalica(volanta dacie) peste care am trecut cureaua de transmisie exact ca si la masina de spalat.;diferenta este ca volanta mea poate ajunge usor la peste 1500 rot/min,si cand este folosit strungul pt lemn conteaza foarte mult energia stocata in volanta,care are un rol de uniformizare a socurilor produse de degrosarile mai puternice.

post-18727-139829288063_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest harierdsd

multumesc mult pentru raspunsuri...curiozitatea mea era daca se poate refolosi acel motor pentu un anumit proiect nu voiam chiar sa il bag in priza direct:D:)). daca si cum sa il folosec la ceva deocamdata meditez...stau la apartament si nu prea i-mi da nici o idee cum l-as putea refolosi in casa insa ma mai documentez poate i-i fac rost si de o placa electronica pentru controlul rotaiilor...multumesc inca odata pentru ajutor:D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines