Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

GRAN PRIX MPT 670R

Recommended Posts

La acest sistem nu functioneaza corect CD-u mai precis dupa un timp mai lung la CD audio si in 3-5 min la CD MP3 citeste cu intreruperi atat ca melodie ,iar timpul se afisaza cu intreruperi ,mai mult deplasarea opticului nu e uniform .Am vazut ca CI - TDA 2092AN prezinta o temperatura ridicata ,iar din verificari fara schema, este CI care comanda cele 2 motoare.Ce credeti poate sa fie TDA 2029 AN sau alta cauza si o schema are cineva daca e posibil.MULTUMESC.

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Verificati ,daca se poate,cat de usor se roteste motorasul ce invarte cd-ul ,cu degetul miscati de axul (platanul) de pe axul motorasului !!!!Posibil sa faca figuri acel motoras!!! Il alimentati cu 0,5v peste tensiunea nominala(3v sau 5v sau cat scrie pe el) si turnati pe linga ax ceva solutie (ulei fin)apoi il alimentati separat de la o sursa cum v-am precizat,cam 5 minute il alimentati normal si apoi invers. posibil sa si ''revina''!!!

Privind motorasele ele a fost verificate in prima faza,mai mult sau facut probe de consum in raport cu altele si este OK.Supra incalzirea CI ma facut sa cred si eu in prima faza ca motorasele au consum mare ,dar daca cineva detine o schema pentru verificari la etajul cu TA 2029AN ar fi OK.

Cat consuma motorasele?Colegul Bughiu are dreptate in 99% din cazuri incalzirea driverului este din cauza motorasului care invarte CDul chiar daca acesta pare ok.La inceput le verificam manual adica il invarteam cu mana si un mic impuls trebuia sa se invarta cam o tura si jumatate singur,mai nou nici asta nu mai este concludent am avut multe care se invarteau si totusi incalzeau driverul.

Nu am raspuns mai repede pentru ca azi am desfacut CD-u in stare de functionare si rezultatul este acelasi consum 14ml ,atat cu tensiune de 1,5V si 3V, cu mentiunea ca la 3V are turatie este mai mare .Si cu ohmetru (nu digetal) pe scara X1 se pot verifica motorasele .

Nu am raspuns mai repede pentru ca azi am desfacut CD-u in stare de functionare si rezultatul este acelasi consum 14ml ,atat cu tensiune de 1,5V si 3V, cu mentiunea ca la 3V are turatie este mai mare .Si cu ohmetru (nu digetal) pe scara X1 se pot verifica motorasele .

Banuiesc ca 14mA nu ml ati vrut sa scrieti.Din punctul asta de vedere este cam ok.Ce sa verificati cu ohmetrul cand el merge greu?

Banuiesc ca 14mA nu ml ati vrut sa scrieti.Din punctul asta de vedere este cam ok.Ce sa verificati cu ohmetrul cand el merge greu?
Probabil ca se referea la "rezistivitatea'' infasurarilor de la motor?!?!? dar sub tensiune....nu stiu ce sa se masoare ....ohmetric!!!!!