Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispare si apare imaginea (Quasar)


Recommended Posts

Buna tuturor.Am un Tv Quasar diagonala 37cm care pana acuma a mers foarte bine. Ultima data cand l-am aprins avea sunet dar nu avea imagine. Dupa ce l-am mai butonat a aparut imaginea, a ramas cateva secunde pe ecran dupa care a disparut din nou. L-am desfacut iar primul lucru care mi-a sarit in ochi a fost un condensator electrolitic de 100uf/400v care prezenta deasupra o umflatura serioasa. L-am inlocuit rapid si am pornit TV-ul...aceeasi problema doar ca acuma imaginea ramane si cate un minut, chiar mai mult dupa care dispare, reapare, dispare s.a.m.d. Cand dispare si il imbrancesc un pic (de ajuns sa fie un pic miscat) iar imaginea apare. Cand apare si dispare o face treptat pierzand din luminozitate. Ce ar mai trebui sa verific sau ce ar trebui sa fac? Precizez ca sunt incepator dar am cunostintele de baza in ale electronicii dar nu si in ale depanarii...acum vreo jumate de an am reusit sa aduc la viata un TV Schneider tot cu ajutorul Dvs. Sper sa reusesc si acuma. Stima si respect la toata lumea.

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Filamentul este in ecran ,mai precis pe gatul ecranului acel fir subtire aprins ca un bec incandescet.acest "bec" este alimentat de la secundarul trafo linii.Eu cred ca trebuie refacute lipiturile de pe trafoo linii adica transformatorul de inalte.Daca nici asa nu va descurcati apelati la un depanator profesionist.

Link to comment

Oameni buni, cred ca asta a fost cam tot. Am refacut lipiturile si merge deocamdata. L-am intors de pe o parte pe alta si nu intrerupe deloc. Sper sa nu fie si altceva. Deocamdata va multumesc tuturor care s-au implicat pentru ajutor. Toate cele bune.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines