Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sursa sau motor

Guest bdrotaru

Recommended Posts

Guest bdrotaru

Am o problema la kitul CNC.Sursa de tensiunde de comutatie 24V 13,5A masurata cu aparatul de masura imi indica intre 18-20V insa valorile variaza pe aparat. Drept urmare motoarele se misca sacadat. (Mpp 2 x 2,2Nm - 4A + 1 x 1,3 Nm - 2,8 A) si drivere profesionale (zic eu) Leadshine Imi poate spune cineva daca a intalnit o problema similara si cum a rezolvat-o? Sau chiar daca nu a intalnit macar o idee sa-mi ofere.

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Badman

2

• cnc_step

2

• visinica

1

• Margean

1

Top Posters In This Topic

Salut In primul rand trebuie sa rezolvi cu sursa ,pentru ca sigur are o problema , este sursa stabilizata ,deci nu are voie sa fluctueze si nici sa scoata mai putin decat trebuie, am mai vazut eu surse care in loc de 12V scotea in liber 11,9V si se stabiliza in sarcina ,dar in nici un caz diferenta asa mare.Dabea dupa ce rezolvi cu sursa verifici si restul, sau foloseste o sursa de pc pentru a verifica controller-ele si motoarele ,asta ca sa scapi de o grija.

Guest bdrotaru

OK. Are o problema. Intrebam doar daca din experienta dvs a mai intalnit cineva o problema simlara si cum a rezolvat-o?

Guest bdrotaru

OK. Azi am inlocuit sursa. Tot asa fac motoarele. Merg sacadat. Este ca atunci cand setezi motoarele in MACH3 si ii dai o acceleratie prea mare si se blocheaza. cam asa se intampla. In principiu pierd pasi. Am eliminat si Breakoutboard-ul. Acelasi rezultat. Nu am schimbat inca pc-ul :d. Si se intampla pe toate axeleAlte pareri?

OK. Azi am inlocuit sursa. Tot asa fac motoarele. Merg sacadat. Este ca atunci cand setezi motoarele in MACH3 si ii dai o acceleratie prea mare si se blocheaza. cam asa se intampla. In principiu pierd pasi. Am eliminat si Breakoutboard-ul. Acelasi rezultat. Nu am schimbat inca pc-ul :d. Si se intampla pe toate axeleAlte pareri?

Ai probleme din cauza xp-ului.Citeste si tu tutorialul la mach3, si vei vedea ca trebuie sa treci calculatorul in standard mod. Daca nu baga-ti windows 7 ca merge perfect.

Se pare ca e ceva cu portul LPT. Am schimbat pc-ul si merge ireprosabil. Pana mea!

Nu este de la port, este de la windows.