Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce cauta ''boot from network'' la pornire ?


Nemesis

Recommended Posts

Acuma e vorba de calculatorul meu.De fiecare data cand cablul de retea e bagat in placa de retea , la boot-are , chiar inainte sa se incarce windows-ul apare in josul monitorului un mesaj ''boot from network'' care este afisat cam 10-20sec dupa care se incarca windows-ul . Daca dau escape in timp ca este afisat mesajul respectiv imediat se anuleaza boot-area de pe network si incepe incarcarea windows-ului.Imi zice si mie cineva cum fac sa nu-mi mai caute boot-are de pe retea , ca turbez chiar. Dureaza mai mult timpul in care cauta boot pe retea decat timpul de incarcare a fazelor alea de detectare a hhd, cd-rom , etc. +incarcarea windowsului.Cum scot cablul de retea pornirea calculatorului se face fulgerator :finga: , adica in cca 15-20 sec.Am rascolit bios-ul si n-am gasit nimic ce (din punctul meu de vedre) care mi-ar putea rezolva problema.Help meeeeeeeee..... :partyman:

Link to comment
  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

i0nutzb, ai vrut probabil sa spui integrated periferals.

 

Nemesis, ar trebui totusi in BIOS sa poti alege cum sa boot-eze.

Pune primul "device" HDD, al doilea CD, iar al treilea pune disabled.

Am atasat si lista "advanced bios features", precum si lista optiunilor pt. "boot device".[/b]

Link to comment

Va cer scuze. Mesajul arata altfel (oricum intelesul e cam acelasi)1.pornesc calculatorul fara sa ating nici o tasta.Inainte de a se incarca windows-ul apare mesajul:''Client Mac adress (urmeaza mac-ul meu) guid (urmeaza un carnat de F) dhcp...''Cum v-am zis ,daca-l las in pace , dupa vreo 10-15 sec apare mesajul:''No boot filename received'' si dupa aia incepe incarcarea windowsului.2.pornesc calculatorul iar cand apare mesajul ''Client Mac adress (urmeaza mac-ul meu) guid (urmeaza un carnat de F) dhcp...'' si dau escape apare mesajul ''network boot canceled from keystroke'' . Imediat dupa asta apare ''No boot filename received'' si incepe incarcarea windows-ului.V-am zis ca m-am uitat in bios si nu am gasit nimic suspest. Eu am dat sa boot-eze doar de pe hdd0 (este si acolo optiunea de a boota de pe lan sau network da nu e bifata)Placa mea de retea nu e integrata , e un Realtek de 10/100.O fi oare de vina faptul ca bios-ul e mai vechi de 2 ani ? E din 2003.Am caut si este up-date pt bios-ul meu. Oare daca fac up-date va dispare mesajul ala enervant? As face si din alte motive up-date la bios numai ca am auzit de la alti ''mesteri'' cum ca daca de ex. daca se opreste curentul in timp ce faci up-date ,placa de baza e pierduta.

Link to comment

Nu incerca faza cu bios-ul.Nu ca nu ai putea, dar nu cred ca iti foloseste. Daca un lucru merge, e bine sa il lasi asa (Murphy). Cat priveste curentul, din cate stiu se face intai o copie (backup) si apoi se face update. Back-up-ul e pe discheta, dar nu vreau sa stiu cum se face daca se intrerupe curentul si trebuie sa continui cu reconstituirea de pe discheta :snakeman: Este posibil sa nu fie de la bios. Totusi, eu zic sa te mai uiti o data. Poate poti face o poza, ceva, cu ecranul in modul "Advanced bios features". Sau macar zi-ne si noua ce scrie in dreptul optiunilor "First boot device", "Second boot device", sa stam linistiti.Nu am citit tot raportul despre compul tau, ca este obositor. Eu zic sa dezinstalezi placa, si apoi sa o instalezi cu driverele din windows, fara alte complicatii cu programele placii, care au tot felul de optiuni. Probabil ai activat sa iti caute un fisier de boot in retea. Cand scoti cablul, detecteaza ca nu ai retea si sare peste pasul asta.

Link to comment

Am setat la calculatorul meu "first boot device" pe "LAN" si s-a comportat exact cum ai descris tu.Deci pune"first boot device" pe hdd, "second" pe CD si "third" pe disable si gata. Si da-i save cand iesi din bios.Raportul ala despre computerul tau este egal cu zero, caci nu contine setarile din bios.

Link to comment

O.K. am vorbit cu un prieten si vine maine si imi face ''poze la bios'' :rolleyes: , sa vad dupa aia daca n-o sa va cada fetele cand o sa vedeti ca am facut demult tot cam ce m-ati sfatuit voi si tot nimic :finga: .Faza cu up-date la bios vreau s-o fac pt ca mai sunt ceva probleme in afara de asta cu boot-atul de pe retea (ceva instabilitati , da astai alta poveste pt alt topic :tonqe: )Placa de retea e instalata cu driverele din windows (nici macar nu am altele) , si nu am setat absolut nik la placa.Acu vreo 2 sapt am formatat partitia c:\ si am instalat windows-ul pe ea, si dupa aia am plonjat pe net fara nici o setare la placa.In bios la first boot device e bagat hdd0 iar pe toate celelalte optiuni de boot-are e pus none.Placa de retea nu are nici un program suplimentar instalat pt ea (e o placa de 15 lei ce naiba).Ce treaba are faza cu boot from network cu driverele din windows. V-am spus deja ca mesajul ala apare inainte de a se incarca windows-ul. Daca e bifata si optiunea boot from cd-rom , calculatorul cauta boot pe cd abia dupa ce trece faza cu boot from network. Incurcata treaba :axe: . Sper sa pot posta pozele alea maine si dupa aia mai vedem. P.S. Sa nu-mi spunetzi ca singura sansa sa scap de mesajul ala e sa schimb placa... :snakeman:

Link to comment

posibil de la placa sa fie daca nu ai optiuni in bios.avand si eu cam aceeasi problema si din bios e dezactivata placa de retea si optiunea de boot (asta fiind defecta de la un fulger).am pus placa de retea in el si asa a ramas,acum caut pe net si vad ca ar trebui sa scot un flash chip de pe ea ca sa dezactivez boot from network,dar mi-e lene sa desfac unitatea.vezi ce model de placa retea ai si documenteaza-te putin desprea ea,poate trebuie sa scoti ceva de pe ea sau chiar un jumper poate fi am auzit odata pe cineva dar nu am intalnit.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines