Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protectie UV pentru conductele de la AC


Guest

Recommended Posts

Conductele de la AC sunt izolate termic cu un fel de burete care nu rezista la soare. In manual scria ca trebuie invelite cu o panglica (teflon?) rezistenta la ultraviolete care venea cu kit-ul de instalare. Asa am facut dar nu s-a implinit bine anul si panglica de protectie s-a copt:

 

Posted Image

 

Poate nu am pus-o eu cum trebuia.

 

-Panglica asta rezista la soare doar pe o parte?

-La inceput era alba, acum bate spre caramiziu, stie cineva de ce?

-Se gaseste de cumparat?

-Cu ce o inlocuiesc?

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Buretele acela se numeste armaflex.Exista un fel de"scoch" la rola la fel ca cel transparent (cel lat) de culoare argintiu lucios si cu aderenta foarte buna.Este cam 15-20 lei rola.Este foarte bun,singurul inconvenient este ca daca sunt pescarusi in zona,acesta luceste in soare si vin orataniile si il ciugulesc (se confunda cu un peste care luceste in apa) :rade: .Pasari proaste :ras:

Link to comment

Armaflex-ul se poate proteja din nou cu banda adeziva din aliminiu;pe unde am mai mesterit am acoperit de la inceput cu o astfel de banda.

Link to comment

Armaflexul e izolatia aia care vine pe conducte,nu?Noi ziceam de banda aia alba,care tine conductele impreunaBuna ideea cu banda de aluminiu,sa vad acum cum o infasor (conductele sunt lipite de perete...pe afara,la etaj :nebunrau: )

Link to comment

Dupa ce conductele AC-ului meu au fost izolate cu burete si banda teflon, au fost bagate in tub riflat din pvc si de citiva ani nu s-a intimplat nimic. Exista tub cu diametrul interior de 40, 50, 60mm si are culoarea gri.

Link to comment
  • 1 year later...

Cea mai simpla, comoda si eficienta solutie (fara a fi desfacute conductele) este refacerea izolatiei cu banda de teflon si apoi peste ea se infasoara banda din aluminiu in doua straturi.Este o solutie care rezista multi ani.

Link to comment

Banda care se da in kit-ul de instalare e foarte proasta.Eu foloseam banda cumparata de la un magazin de specialitate, pot da si nume daca e permis.In 8 ani la mine nu s-a intamplat nimic si bate soarele in el pana pe la ora 14.

Link to comment

Între timp, nu mai rămăsese aproape nimic din banda de teflon originală. La începutul verii am dat-o jos, şi am pus o bandă adezivă universală, din aia argintie. E foarte rezistentă, ranforsată cu plasă, scrie că rezistă la UV şi la mediul exterior (ploaie, soare, etc.).

 

Pentru 3 m de conducte au intrat cam 15 m de bandă, lată de 5 cm .

Posted Image

 

Asta e ce a mai rămas din două role a câte 10 m.

Posted Image

 

Să vedem cât rezistă.

Link to comment

Banda care se foloseste la matisat si care rezista la uv este din pvc nu teflon, este elastica si se rupe destul de greu.Cea din kit nu stiu din ce este dar se rupe usor si e greu de matisat cu ea din cauza asta.Asa deosebeam banda buna de cea nasoala.

Link to comment
  • 2 years later...

Eu am facut-o cu aluminiu.

A fost mai usor de facut cu fasii, cu rola nici nu mergea (langa perete).

Un model de banda (Anker) are o folie de plastic peste partea cu lipici a aluminiului, asta a fost cel mai usor de folosit, ca nu se lipea aiurea cand o treceam peste teava!

Link to comment

In ce fel de magazine de specialitate pot gasi banda din aia alba ce tine conductele impreuna, sau banda de aluminiu de care vorbiti? Eu inca nu am probleme cu izolatia conductelor, dar de mult am vrut sa mai pun un strat de banda peste conducte. Eu am intrebat in magazine de instalatii sanitare dupa asa ceva, dar nu am gasit. Ma gandesc ca am cautat in magazinele gresite, dar nu imi dau seama in ce alt magazin sa caut.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines