Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio cass BETA 5 + modulator FM


Guest cristianos02

Recommended Posts

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

am inteles ca se poate lega modulatorul FM la radio cass BETA 5....

Modulatorul FM nu se " leaga " la radiocass. Acest modulator foloseste la citirea stick-urilor USB, carduri de memorie SD, microSD, MMC etc. codeaza semnalul in banda FM si acest semnal emis de modulator este prins de radio-ul de la masina.In general se pun in locul brichetei pentru alimentare cu 12VAstfel poti asculta muzica de pe stick USB in masina cu un radiocass mai vechi fara intrare USB ( astea mai noi cam toate au intrare frontala USB ), deja s-a ajuns la situatia cind aparatele audio auto au numai radio si USB, deja se renunta si la CD, de casete nici nu mai vorbesc, sint deja pe la gropile de gunoi.
Link to comment

Din ce se vede in acele filmulete si de pe site-ul polonez, eu am inteles ca s-a preluat semnalul audio dupa USB - DAC, inainte de modularea FM si introdus in radiocass pe intrarea AUX. Singura problema care ei au rezolvat-o destul de bine este adaptarea mecanica a mufei USB care sta destul de bine, aspect corespunzator, acolo unde au pus-o ei. Au rezolvat astfel problemele de modulare-demodulare FM si transmiterea radio a semnalului, pe o distanta de <1m !

 

Dpdv electronic e destul de simplu, trebuie rezolvata insa adaptarea mufei USB, sa fie fixata bine, aspectul general sa fie placut. Cred ca e un modulator FM dedicat pentru VW passat, adaptarea mecanica ( electric e simplu ! ) e prea buna sa fie facuta la nivel de amator.

Link to comment
Guest cristianos02

cum asi putea prelua semnalul audio dupa USB - DAC, inainte de modularea FM si introdus in radiocass pe intrarea AUX?

 

cand muzica merge de pe modulator radiocass-ul este pe TAPE.

 

Link to comment

cum asi putea prelua semnalul audio dupa USB - DAC, inainte de modularea FM si introdus in radiocass pe intrarea AUX?

Aici trebuie sa-ti demonstrezi calitatile de electronist. Cu un osciloscop afli imediat. Mai mult, depinde de tipul de modulator FM, multi factori de luat in calcul. Daca nu esti sigur pe ce faci, du-te la cineva care stie sau schimba radiocass-ul cu un radio-USB, sau radio-cd-USB, nu mai sint asa de scumpe acum. Si renunta la modulator " for good "!Probabil nu vei fi de acord deoarece este radiocass-ul original al VW si nu vrei sa strici aspectul interior.Si apropo de modul TAPE - AUX, pe forumul polonez http://forum.vw-passat.pl/showthread.ph ... 217&page=1 scrie ceva de intrarea AUX, la un radiocass Alpine, cum se comuta in mod AUX sau asa-ceva, eu atit am inteles din cita poloneza stiu eu !
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines