Guest biwak Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Vreau sa fac un filtru activ TS cu AO insa nu vreau sa folosesc alimentare diferentiala. Ideea e sa preiau semnalul de la un mp3 player, sa-l trec prin filtru activ si apoi sa afisez nivelul cu un vumetru. Intentioez ca ulterior sa fac mai multe filtre pentru bass, medii, inalte. Am atasat schema pentru FTS asa cum am simulat-o in ORCAD insa nu i dau de cap cu alimentarea. Semnalul sinusoidal de la intrare de 10khz ar trebui sa fie nemodificat la iesire insa e taiat.(fig1) Daca alimentez AO-ul cu +/-15 functioneaza perfect(fig2) insa eu o sa am o singura tensiune de alimentare. De observat ca am folosit pntru simulare la intrare un semnal sinusoidal de amplit=1V si componenta continua (offset) = 1v. (cam asa m-am gandit ca pot modela un semnal ce vine de la mp3 player avand in vedere ca mp3 playerul si filtrul vor avea punctul de masa comun). De asemenea am verificat si punctul de masa al alimentarii mp3playerului este acelasi cu borna de masa a iesirii audio.Se poate face asa ceva sau ma chinui degeaba? Simt ca ma complic si e ceva simplu sa pot realiza ce vreau eu. Link to comment
Administratori Badman Posted July 9, 2011 Administratori Share Posted July 9, 2011 Se poate http://radiocom.kunsan.ac.kr/lecture/ma ... _exam.html Link to comment
Guest biwak Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Poti sa fi mai explicit. De unde reiese asta? Link to comment
Administratori Badman Posted July 9, 2011 Administratori Share Posted July 9, 2011 de pe pagina la care ti-am dat link si de aici Link to comment
remus68 Posted July 10, 2011 Share Posted July 10, 2011 Schema din linkul postat de Vasile are o mica greseala: sint inversate terminalele din intrarea diferentiala. Pentru minimalizarea offsetului mai lipseste o rezistenta, da merge s'asa. Link to comment
Recommended Posts