Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest SIG

Adaptare impedante.

Recommended Posts

Guest SIG

Daca filtrul este pe 8 ohmi si boxa are difuzoare pe 4 ohmi pot pune in serie cu difurile rezistente tot de 4 ohmi ca sa le adaptez la filtru?Face filtrul de 8 ohmi diferenta intre un dif de 8 ohmi sau ansamblul "dif 4 ohmi +rez.4 ohmi "? Legat de auditie, la acceasi putere data de amplif diful de 8 ohmi va suna mai tare decat cel de 4 ohmi cu rezistenta inseriata?

Share this post


Link to post
Share on other sites

boxa are difuzoare pe 4 ohmi pot pune in serie cu difurile rezistente tot de 4 ohmi

nare rost sa te complici cu rezistente... vei pierde putere aiurea !! se fol rezistente pe medii sau inalte asta numa in cazul in care au nevoie de atenuare... daca pui pe bas o rezistenta de 4 ohm 50% din putere ti se va risipi sub forma de caldura si nu sub forma de unde sonore :toimonster: monteaza filtrul asa cum este ca numa frecventele de taiere vor suferii (mai mult sau mai putin asta nusstiu sati zic) si pune rezistenta numa acolo unde simti ca e nevoie de atenuare (medii sau inalte)

egat de auditie, la acceasi putere data de amplif diful de 8 ohmi va suna mai tare decat cel de 4 ohmi cu rezistenta inseriata?

aici nam inteles ce vroiai sa spui..sa luam un exemplu:amplif 50W @8ohm [email protected]@4ohmsa zicem ca legi diful la amplif -> vei avea 100W pe eldaca inseriezi o rezistenta de 4 ohm cu diful -> at amplificatorul va vedea o impedanta de 8ohm si va debita 50W numai ca puterea asta va fi impartita intre dif si rezistenta deci numai 25W vor ajunge pe dif cred ca asa este :tonqe:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest SIG

Tocmai de la faptul ca n-am vrut sa se schimbe frecventele de taiere ale filtrului m-am gandit la varianta cu rezistentele aditionale.Putere oricum nu dau nici macar la jumatate,doar ptr. auditie,deci nu e problema de putere.Stiu ca cel mai bine e filtru de 4 ohmi ptr. boxe de 4 ohmi dar mi-a trecut ideea aceea prin minte,care poate nu e stralucita pana la urma.Merci oricum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

deci ai putea sa incerci ca poate nu se altereaza chiar asa mult frecventele de taiere .... eu de ex foloseam filtre de 4ohm cu difuri de 8 ohm si mergeau bine .. desi am facut o mica modificarebasul si twul erau de 8 ohm dar media era de 4 ohmio am avut senzatia ca mediile erau prea accentuate si am pus o rez de 4 ohm in serie (sau din cauza impedantelor diferite bas 8ohm medie 4 ohm se intretaiau frecventele de taiere si de aia se auzeau mediile mai tare)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.