Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

philips sasiu L01.1e aa crt


Recommended Posts

acest philips,sasiu L01.1e aa,porneste din buton,functioneaza bine vreo 15,20s,dupa care se opreste si imaginea si sunetul dar ledul nu arata ca ar trece in standby.daca il bag in standby si il repornesc iar apar imaginea si sunetul si faza se repeta.o chestie foarte curioasa se intimpla:daca il pornesc din av,el fiind defapt pornit,la prima apasare de buton se aude releul facand clic,clic apare rastrul alb cu cursa inversa pentru jumatate de secunda dupa care dispare,reapas tasta av din telecomanda,porneste imaginea cu av2 afisat si sta asa.dupa un timp daca il comut pe un post merge o perioada de timp dar tot se opreste dupa circa 4,5 min fara ca ledul sa indice ca ar trece in stadby.va rog cine ma poate ajuta ca eu nu i-am dat de capat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

am incercat ce au spus colegii de mai sus si nu s-a rezolvat.pina la urma nu este defect tubul,nici condensatorii de pe 110v,luminozitatea si contrastul sint foarte bune,citeodata sta mai mult in functionare corecta daca il tin mai intai in av cateva minunte fara semnal pe av la intrare si apoi il comut pe un post cu cablul conectat la selector.va rog frumos vreo idee are cineva?

Link to comment
Share on other sites

Luati la ''intrebari'' tensiunile de 3,9 pt memorie si 3,3v pt procesor!!mai vedeti ce este cu alimentarea (scl,sda,5v,) selector si IF.Comutatorul AV (HEF sau care este).Teletext???O gramada de ''suspecti'' la sasiul asta!!

Link to comment
Share on other sites

Deci,se intra in service mod si se modifica in memoria 24C08 valoarea CL din 8 in 0...solutia este din revista Depanatorul,nu-mi aduc aminte numarul revistei cind scriu acum.

Asta daca este tubul uzat altfel nu are efect.
Link to comment
Share on other sites

Nu !...este valabil pentru cinescoape care merg foarte bine cu un anumit grad de uzura si nu necesita neaparat inlocuirea lui...valoarea din memorie e setata cam isteric,din aceasta cauza practic cinescopul are imagine buna dar te trezesti cu aparatul in stand-by.

Link to comment
Share on other sites

dragi prieteni electronisti va multumesc pentru toate ideile date.iata si rezolvarea mea,venita dupa mult chin si gandire:am scos memoria 24c16 si am pus un soclu cu 8 pini,am plantat o alta memorie noua in care am bagat date citite si notate cu pixul pe un caiet atat timp cat functiona cu cea veche.acum functioneaza perfect.proba:am pus-o pe cea veche inapoi si iar a facut defectul.deci sigur era memoria de vina!va salut cu tot respectul.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines