Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
uratuu

Un monitor cu probleme

Recommended Posts

Salut.Sper ca am postat bine aici.Detin un monitor AOC 7VLR de aprox 3 ani deja pot sa zic ca si-a facut treaba, a mers aprox 12 ore pe zi, problemele care au aparut pe parcurs sunt faptul ca imaginea monitorului se misca 2-4 mm dintr-o parte in alta(nu intodeauna) si alta chestie ciudata este atunci cand de multe ori aprind monitorul si nu am culoarea rosie, monitorul meu nu vede culoarea rosie, o interpreteaza ca fiind negru sau ceva de genu, alta chestie interesanta este ca daca intru in meniul monitorului ca sa il reglez culoarea rosie se vede doar in meniu dar nu si pe destop sau jocuri. Sunt momente cand aprind monitorul si totu e ok ca apoi cand imi e lumea mai draga sa dispara culoarea rosie. Problema persista de mai bine de 2 ani, de cand era aproape nou, am fost si la service sa pun problema si mi sa zis sa ma duc cu el daca defectele persista, ceea ce nu am facut pentru ca m'am obijnuit cu problemele lui. Totusi as vrea sa il repar sa ii fac ceva si as vrea sa stiu cam care ar fi problema poate e din placa video desi nu cred, asta ca sa numai bat drumul cu el la service.Multumesc.Iuli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.Incearca si refa lipiturile pe plaka TK(video cum spui tu),sunt sigur ca sunt multe crapate si pe placa la fel,in zona sincroprocesor,linii,cadre,sursa.Pe finalul video trebuie sa ai un integrat din seria LM 1237 sau 1267 sau LM1269 depinde de ce a avut chinezul sa-i puna.Am vazut AOC-uri cu fiecare din integratele de mai sus.Aceste circuite integrate au numar de ore de functionare(cel mai mult 10.000 ore) depinde de fabricant si de pret(cele de cativa dolari crapa te miri din ce,cele mai scumpe tin in timp si se defecteaza mai greu.Vezi cu ce este al tau si iti pot trimite daca nu gasesti.De obicei cand ai OSD-ul color iar restul imaginii ii lipseste o culoare din el este.Nu trebuie cautat defectul in alta parte.Masoara pe intrarea RGB si pe urma pe iesirea RGB din el cand iti lipseste rosu si ai sa vezi ca nu o sa ai egala tensiunea pe iesire(respectiv pe rosu o sa fie mai putin).Posibil sa fie doar din lipituri dar nu cred(la cate ore de functionare are.......).Bafta.Sper sa te descurci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.