Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips sasiu PT92

Recommended Posts

Buna ziua.Ma poate ajuta cineva cu o idee privitoare la tv de mai sus?Defect initial:TE01(BC547B),TE04(BC547B),TV10(BC547B),in scurtcircuit.Dupa inlocuirea pieselor defecte am rastru cu pureci(inainte aveam rastru ca pe AV),comenzile lucreaza normal,la incercarea de cautare a posturilor purecii se misca pe ecran(deci varicapul lucreaza),in schimb cand incerc cautarea automata nu se opreste pe nici un post iar la cautarea manuala pe programele unde nu este emisie de la firma de cablu am pureci,iar pe cele unde este emisie de exemplu pe CH05 am TVR1 apare un rastru blanckat ca pe AV si lipsa sonor deci tv simte ca acolo ar fi semnal.Tv este echipat cu 2 scarturi iar pe AV functioneaza normal amandoua.Imi poate da cineva o idee de unde sa incep.Din meniul service nu am rezolvat nimic totul corespunde exact cu datele din revista Depanatorul in care erau tratate tv Philips.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Selectorul este 100% functional.Tensunile pe el sant conform schemei procesorul pare sa simta emiesia pe un anumit post.

Faptul ca tensiunile pe el sint ok ,nu inseamna 100% ca este bun!! El mai are si alte dracii in el legate de AGC,AFC si numai daca l-ati schimbat cu altul si face exact acelasi lucru puteti spune 100% ca este bun!! Altfel....doar credem ca este bun!!

Tv rezolvat.Mai era defect si TV08.Nu stiu daca m-am exprimat eu corect tv prindea un anumit post exact acolo unde trebuia el sa fie(de aici am decis ca partea de RF functioneaza ok),iar pe frecventele fara emisie arata purici,doar ca in loc sa arate semnalul video de pe postul respectiv arata doar un rastru ca pe AV.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines