Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ghid montare alarma auto


Guest B31AYZ

Recommended Posts

Salut , Eu am o problema cu montarea unei alarme Scorpion Expert. Cred ca este util un ghid general pentru montarea unei alarme auto , facut de cineva care stie sau are experienta. Am cautat asa ceva si nu am gasit decat ceva prea vag .Eu mi-am cumparat alrma de mai sus si nu am mai avut rabdare sa merg la cineva care stie sa o monteze . M-am apucat sa o alimentez ,sa vad daca zice ceva sau daca ledul clipeste .Nu a dat nici un semnal .Am montat si goarna. De ciuda cat timp era alimentata , am apasat pe butonul de resetare din interiorul alarmei . Ledul nu se aprinde pentru ca , am tensiune pozitiva la pinii led-ului . Am teniune pozitiva pe contactele care vin la usa . Cum este posibil ? Nu face scurt ? Pe schema , contactele de usi sunt trecute cu (-). Pe cablajul alrmei sunt cu (+) ara cu e in realitate . Cum vin alarmele astea ? Sunt deja presetate ? Trebuie invatate ? Cum verific ca o alarma este buna . Daca se pricepe cineva sa o monteze , il rog sa ma contacteze . Persoana care mi-a promis , nu mai da nici un semn . Este posibil sa nu se mai bage . Nu inteleg de ce , oricum primea bani la fel .Acum sunt obligat sa o montez singur . Un ghid de montare este util , chiar si general .Multumesc .

Link to comment
  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Salut , Multumesc pentru link-uri. Le-am studiat deja. Nu m-a lamurit la problemele pe care le am .Consider ca este prea vag si nu raspunede la intrebarile mele .Daca poti sa ma ajuti mai mult ,e ok. Multumesc.

Link to comment

te ajut.. intra pe yahoo messenger si discutam acolo, eu am ID-ul niq_ro

 

pe scurt:

- pui mufa principala si cea cu LED-ul (fara sa conectezi senzorul de soc)

- alimentezi alarma doar cu plus (fir rosu) si minus (fir rosu)

- apesi pe butonul de inchidere de pe telecomanda si ar trebui sa inceapa sa clipeasca LED-ul repede si dupa vreo 5-10 secunde sa clipeasca mai rar (este armata) daca apesi pe dezarmare LED-ul se stinge

 

daca nu face asa ceva poti sa-ti cumperi alta :axe:

 

legat de ce ai zis tu ca ai tensiuni pe LED si pe intrarile (pentru contacte la usi) ..pot fi normale... deoarece ai intrari logice... de exemplu la usi... daca e un (+) adica 1 logic cand deschizi usa acolo o sa ai (-) adica 0 logic si nu e nici un scurt.. asa ca nu e rau sa mai citesti niste carti de electronica, maiales teorie sau chiar pe net sunt de studiat.. inclusiv sa citesti pe forum...

 

PS: nu mai posta in toate topicurile.. discutam doar aici daca nu ti-au fost de ajutor celelalte :finga:

Link to comment

Salut , Multumesc pentru raspuns . Vroiam sa te intreb , daca nu cumva s-a resetat alarma cand eu am apsat comutatorul s2 din alarma cand era alimentata pe direct , nu impreuna cu alimentarea din contact .Nu am intels cum functioneaza alarma . de aceea ma temeam sa nu intre in scurt . Ceva mai cunosc in electrica dar minimal .Nu am inteles aici "- alimentezi alarma doar cu plus (fir rosu) si minus (fir rosu) " .Eu am doar alimentare fir rosu pe direct si alb+rosu (contact).Inteleg ca e minus a doua legatura . Am sa fac proba si te anunt . Diseara trebuie sa-mi instalez messengerul si vorbim . Mi-e teama sa nu fie resetata .

Link to comment

Salut , Am pus firul de minus(negru) .In manual spune ca , peentru resetare trebuie pus contactul ( alimentare si pe contact ) si apasat butonus S2. Eu nu am pus alimentare pe contact .Cand am apasa S2 era alimentata pe direct (rous(+) si negru(-) ) .Senzorul de soc functioneaza .Cand il atingeam se aprindea , palpaia si se stingea . Este posibil sa se fi resetat ? asta e problema .Cand i-am facut testul , senzorul de soc , era pus.

Link to comment

Salut , Firul de la LED nu pot sa-l inversez .Are mufa care intra intr-un singur mod. Nu am alta varianta decat sa tai mufa. Cand apas pe telecomanda , nu se aude nimic . Doar cand apas butonul mufat(de anulare) si face clant si cand o alimentez . Oricum incer diseara sa vad ce zice fara senzorul de soc . Daca ai alta idee , e bine venita . Multumesc.

Link to comment

Salut , Nu pot sa ma conectez la messenger, nu vrea .L-am instalat si pace. Ai avut dreptate , legaturile la LED erau inversate . Am descoperit de ce credeam ca nu merge , doar una din telecomenzi da semnal si activeaza alarma.Eu am nimerit-o pe a doua (care nu mergea).Problemele principale au fost depasite .Se poate reprograma a doua telecomanda fara sa fie cazul sa le reprogramez pe amandoua ? In manual spune ca parametrii initiali sunt programabili. Ce sa inteleg ? Sunt deja programati si pot sa-i reprogramez ? In ce priveste montajul , pentru contactul la capota si porbagaj , sa fac legatura cu firul negativ din alarma ? Am doua iesiri cu (+) si una cu (-)pentru contacte.In manual sunt pe invers cum e in realitate .La usa din stanga , am legatura la plafoniera .Initial am montat o dioda crezand ca am tenisune negativa pe firul de la alarma . Acum daca am tensiune (+) , inversez dioda ? Cum trebuie sa o montez ? Mi-e neclar cum fac legatura la contacte .Multumesc.

Link to comment
Nu pot sa ma conectez la messenger, nu vrea .L-am instalat si pace.

discutam aici

legaturile la LED erau inversate

cam 20-25% din alarmele de le-am montat aveau problema asta, bine ca s-a rezolvat

doar una din telecomenzi da semnal si activeaza alarma.Eu am nimerit-o pe a doua (care nu mergea).Problemele principale au fost depasite .Se poate reprograma a doua telecomanda fara sa fie cazul sa le reprogramez pe amandoua ? In manual spune ca parametrii initiali sunt programabili. Ce sa inteleg ? Sunt deja programati si pot sa-i reprogramez ?

depinde de alarma... de obicei in manual scrie cum se face programare si alarma trebuie "reinvatata" sa-si recunoasca ambele telecomenzi, dar se face simplu, urmand pasii din manual

In ce priveste montajul , pentru contactul la capota si porbagaj , sa fac legatura cu firul negativ din alarma ?

eu, de obicei unesc toate contactele intre ele: usi fata si usi spate (le montez si lor contacte), capota fata (il folosesc pe cel cu care vine alarma) iar in porbagaj folosesc contactul existent (scotand becul ..ca am vazut ca o mai "fenteaza")

daca vrei sa faci sa folosesti o varianta cu diode vezi http://www.niqro.as.ro/plafoniera.htm (poarta SAU cu diode care actioneaza un mic releu)

Link to comment

Salut , Multumesc pentru aspunsuri . Aici nu am prea inteles :

eu, de obicei unesc toate contactele intre ele: usi fata si usi spate (le montez si lor contacte), capota fata (il folosesc pe cel cu care vine alarma) iar in porbagaj folosesc contactul existent (scotand becul ..ca am vazut ca o mai "fenteaza")"

Deci , unesti toate contactele usi+porbagaj + capota si la care fir de la alrma le legi ? La firul cu (-) sau (+).
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines