Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Home made RC Plane


Darkang33l

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

http://www.rcgroups.com/foamies-scratchbuilt-428/

www.rhc.ro

http://www.rhcforum.ro/topic/20712-tuto ... omodelism/

www.hobbyking.com

 

Aici ai cam tot ce iti trebuie pe partea de teorie. Plus un magazin din afara cu preturi foarte mici, cele mai mici, si produse de calitate ok. Iti trebuie un cont si card bancar si cont paypal. O comanda ajunge in cam 3 saptamani si mai platesti la ea 24% tva.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa iti iei o radiocomanda si sa zbori cu ea in simulator pe calculator. Sa zbori mult, pana te descurci sa controlezi bine avionul. O radiocomanda ieftina ar fi http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9042 plus ca are multe functii dar din pacate e programabila doar pe calculator, nu are butoane si display, dar la banii astia e normal. Iti mai trebuie la ea cablu de programare http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9043 si cablu simulator care are incluse cateva simulatoare http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14309 . Siteul are si forum si la fiecare produs are sectiune de , adica ofera asistenta si diferite programe pt ce ai nevoie, de exemplu pt radiocomanda de mai sus la files gasesti programul cu care o poti seta.

Ca motor ar fi http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=4321 cel mai mult utilizat la avioane din spume, un regulator pt motor brushless ar fi si el vreo 6-7 dolari, iti mai trebuie un incarcator recomand http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14857 . Un acumulator lipo http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8934 .

Unele produse nu prea sunt pe stoc dar de obicei revin in scurt timp.

Pt inceput iti trebuie un avion mai docil, un planor sau un trainer, trainerele au de obicei aripa situata "sus".

Daca nu reusesti sa iti faci un avion poti sa iei un easy star de la noi, desi e cam scump, mai bine te arunci la un http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=16542 . In cazul asta e gata de zbor, ai tot ce iti trebuie si e cea mai simpla si sigura metoda de a intra in modelism. RTF inseamna ready to fly, mai este si ARF adica almost ready to fly, si ii lipseste ceva, probabil radiocomanda si acumulator, sau altceva, mai e si kit, unde include doar avionul "spuma" fara electronica.

Ai mult de citit si invatat, daca intri in aeromodelism e un drum lung si nu mai are rost sa zic ca e un hobby costisitor. Avionul de mai sus e cel mai ieftin, e perfect pt incepatori.

Daca stai mai prost cu banii ramane sa cumperi SH de pe forum si incet incet aduni ceva.

2 sfaturi, din nou, baga mult simulator daca nu vrei sa ajungi in situatia de a farama un avion si sa arunci cu banii pe fereastra. Baga simulator mult, pana te saturi. Alt sfat foarte bun e sa cauti alti aeromodelisti in zona ta, poate gasesti la arad, cauta pe forum, ei te pot invata cel mai bine, la fata locului, din nou e un potential urias de a te scuti de greseli si din nou de bani aruncati pe fereastra, plus ca iti faci prieteni noi. Poti vedea live modele de avioane, vezi un pic cu ce se mananca.

Multa bafta!

Link spre comentariu

...e un hobby costisitor...

Foarte adevarat. Daca te prinde "virusul" pregateste bugete serioase. In plus pregateste bani de bagat in piese de schimb, consumabile, upgrade-uri etc.Eu ma "joc" cu un Monster Truck 1:8 http://www.google.ro/search?hl=ro&q=mta ... a=N&tab=wi (automodelism) si deja sunt ruinat de cati bani am bagat in el.PS: pregateste-te si pentru crash-uri. Oricata experienta acumulezi pe simulator sau in teren, cu siguranta se va intampla sa-l dai cel putin o data de pamant.
Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări