Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
vlad_vasile

samsung ck-5339

Recommended Posts

Am un telvizor samsung ck-5339 si care "a murit" zilele trecute.Inainte de a-l duce la un atelier am zis ca e bine"sa-mi incerc eu norocul" si m-am impotmolit asa ca am ajuns aici sa va cer sfatul.Enuntul problemei: tv-ul mai sus mentionat, nu se intampla nimic cand il alimentez, nu se aprinde nimic,nici un zgomot.verificari de incepator:sigurante, intrerupator general,OK;Sursa: un CI 3SO680RF care are la iesire un transformator(chopper parca se numeste).Tensiune continua aprox 300V prezenta;in primarul transformatorului o tensiune"nemasurabila"cu instrumentul meu, iar in secundar, dupa ceva redresare gasesc acolo unde ar trebui sa fie 120Vcc doar 0.5V;Am cautat pe net si am gasit la vitacom CI 3SO680RF la un pret destul de nepotrivit pentru"incercari", asa ca va intreb pe voi daca ati mai avut aceasta problema si cum s-a rezolvat, eventual daca exista o procedura de verificare a acelui CI inainte de a lua decizia schimbarii lui.Imi cer scuze pentru stilul de incepator insa electronica e o pasiune din copilarie!Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu are vreun scurt in secundar?daca nu ,posibil optocuplor defect.si daca tot nu, c.i. sursa nashpabafta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua. Am si eu un asemenea tv, care dupa ce e conectat la curent, la prima pornire porneste cu un volum urias de 236. Volumul normal este intre 0 si 99 unitati. Ce modificare trebuie sa fac in meniu pentru a nu mai porni cu un asemenea volum? Daca il inchid apoi si il redeschid porneste cu volumul normal. Multumesc pentru ajutor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recomandarea unui batran meserias: feriti-va de intrat in meniu service si de reinscris memorii! Incercati sa eliminati defectul si cauza lui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.