Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suport bobine din lemn vs. PVC

Guest ttt

Recommended Posts

Documentandu-ma pe web am dat peste aceasta discutie: bobinele din lemn sunt superioare (audio ?) celor din PVC. Ma refer, evident, la suportul pe care se construieste infasurarea. Nu am inteles care sunt motivele. Voi ce stiti despre asta ? Care sunt argumentele pro si contra ? Am cautat pe forum dar nu am gasit discutii pe tema asta. Va multumesc.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mircea Bartic

2

• felixx

1

Top Posters In This Topic

nu vad logica, atata timp cat nu exista miezuri de Fe sau lte metale care ar putea afecta Inductanta, nu vad de ce ar fi ma bun lemnul.Eu suspectez ca ar fi aberatiile vreunui audiofil care-si lustruieste in fiecare seara cablurile de boxe de 100.000 $ cu ulei de sarpe :snakeman:

Eu suspectez ca ar fi aberatiile vreunui audiofil care-si lustruieste in fiecare seara cablurile de boxe de 100.000 $ cu ulei de sarpe :snakeman:

Posibil. Uite, acum caut link-ul si-l postez, sa vedeti si voi ce zice.Dar, asa cum spui si tu, nu pare sa aiba nici un fundament stiintific.

da, se pare ca este exact cum am crezut eu, este vorba de aberatii audiofile.Am gasit cateva afirmatii haioase pe acolo, dar in mare au produse cat de cat gandite.oricum chestia aceea cu lemn Vs. Plastic este din considerente de marketing plasticul este asociat cu produsele ieftine, pe cand lemnul nu

• 3 weeks later...