Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem 5.1 Watson defect

Recommended Posts

Salutare,Am primit un sistem 5.1 de la un prieten si are o problema are un barait insuportabil in diful de la subwoofer. Satelitii merg perfect.Cred ca este finalul de la bass ars. Intrebarea mea este, cum pot verifica acest lucru, sa fiu sigur ca finalul este problema. Finalul este TDA2030A. Si daca este finalul care credeti ca ar fi cauza din care acesta s-a dus.Multumesc anticipat,A D I

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• DiCK

5

• dan cod

3

• misuraelectronic

2

• leoncris

1

Top Posters In This Topic

In general daca este dus scoate tsnsiune continua pe dif(trebuie masurat daca intre firele de dif exista temsiune continua)Ar mai putea fi devina filtrajul pe alimentare la acest final audio.Alte cauze nu cred sa fie.

Sau difuzorul de bass ... dus.(Bobina descentrata...)Scoate bassul si verifica'l separat pe altceva,la fel si iesirea , cu alt dif. dupa ce masori semnalul de iesire.Apoi treci la filtraje si final daca dif_ul se dovedeste a fi bun.

diful scoate baraitul in gol, fara nimic la intrare.si... da am masurat iesirea din final care este trecuta printr-un cond de 1000uF si am 12Vcc. Deci sa inteleg ca finalul e kaput?Mercic pentru replayuri.A D I

puneti mina si schimbati finalul tda2030a , ca oricum costa un mizilique de maxim 5 ron bucata , in functie de magazin...! va recomand sa nu luati panarame de utc-uri , ci musai st-uri facute in maroc...! merg de rup asfaltul... :da

da, o sa merg sa iau final. Numai ca vreau sa fiu sigur ca este de acolo. Sa nu bat drumul pana la magazin sa il schimb si tot sa nu mearga. Plus de asta sa stiu daca imi mai trebuiesc si alte piese. O sa mai chiorasc pe acolo prin el sa vad, dar am zis sa intreb si aici pe forum, toate parerile sunt bine venite.Aaaa... si nu pot sa inteleg care este motivul din care s-a ars.

diful scoate baraitul in gol, fara nimic la intrare.si... da am masurat iesirea din final care este trecuta printr-un cond de 1000uF si am 12Vcc. Deci sa inteleg ca finalul e kaput?Mercic pentru replayuri.A D I

Daca iesirea e trecuta prin cond si pe pinul de out este 12V iar alimentarea este 24V atunci este ok finalul.Atunic inseamna ca nu este alimentat diferential si trebuie sa aibe jumatate din alimentare pe pinul de out.Trebuie verificat cum este alimentat.

Nu cred ca este alimentat diferential.... asa imi amintesc, acum nu il am langa mine dar cand ajung acasa o sa verific sigur. Daca zici ca finalul este posibil sa fie bun, unde sa caut problema?

dan ai avut mare dreptate... condensatorul de la alimentare a fost, care cred ca e cam subdimensionat (sau la limita) deoarece e la 35V. Am pus unul tot de 35V pe care l-am gasit prin fiarele vechi, si am scapat de barait. Cu prima ocazie o sa cumpar unul de 50V si o sa il schimb. Multumesc mult pentru sfaturi,A D I

• 1 year later...
Guest pauldeva

E cam veche problema discutata aici.. dar am dat si eu de ea.. identica toata treaba.. si firma si defectul. oare sa fie filtrajul de la alimentare condensatorul de 2200mF la 35V? (al meu e si umflat) problema e ca l-am schimbat odata si iar s-o umflat orezul in el... PS: o solutie de racire la C.I. ?? ca tabla aia de al de 2 bani nu prea ma incanta... ASTEPT UN RASUNS MULTUMESC ANTICIPAT

Guest pauldeva

pune un C la o tensiune mai mare si no sa mai crape calitatea proasta a condensatorului l-a adus in starea respectiva

Am unu de 2200 la 100V , o fii bun?

ca optiune tehnica este foarte bun , insa ca optiune financiara ...stricati orzul pe giste ...! la 50 de volti este arhi-suficient...! anyway , conteaza foarte mult si marca acelui condensator al dvs , conteaza anul de fabricatie si conteaza daca e la 85 de grade sau la 105 grade ...!