Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
bogdan69

Demagnetizare cap audio.

Recommended Posts

Acum ceva timp am primit de la un forumist un deck Technics din 1976 :rolleyes: pentru defrisare dar am constatat ca arata beton asa ca ramane intreg. Merge perfect din punct de vedere mecanic. Se aude putin infundat. Capul nu prezinta nici un fel de uzura mecanica. Banuiesc ca trebuie demagnetizat. imi poate spune cineva o metoda empirica de rezolvare a acestui lucru.multumesc.PS Am inlocuit ,de proba capul cu unul din comert. Se vede o imbunatatire, dar as prefera sa folosesc capul original, cele din comert fiind jalnice.Pun si o poza cu el, asa de distractie multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru link. Se vede ca baietii din centrul tarii sunt cei mai seriosi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pt demagnetizarea capului de casetofon poti folosi cu succes pistolul de lipt. Apropii capul (demontat) de ansa fara sa-l atingi, dupa care il indepartezi usor (bineinteles ca toate acestea le faci cu pistolul in functiune).Dupa montarea capului regleaza-i pozitia folosind de preferinta o caseta inregistrata intr-un studio serios.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest octav

Atentie !!! Sint unele capatini de cas care nu vor de nici o culoare sa se demagnetizeze. Eu am patit cu un dublu cap si cu un gx de la un akai. Astea is da-te dracului!!!! Pt demagnetizare eu am folosit un aparat special de demagnetizare chiar profesional pot sa spun[ era folosit intr-o matriterie] Bafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. Nu va suparati, am si eu o nevoie de putin ajutor va rog: am un walkman [vintage] SONY WM-FX 21 si cred ca sa magnetizat intr-un fel..inainte daca dadeam play fara caseta si dadeam la maxim abia se auzea un slab fâşâit inobservabil..acum fâşâie de te-ndoaie. am incercat si cu pistolul de lipit, şi s-a redus puţin din zgomot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se aude putin infundat. Capul nu prezinta nici un fel de uzura mecanica. Banuiesc ca trebuie demagnetizat.

Daca se aude infundat are ori depuneri in zona intrefierului, ori presiunea benzi pe el este prea mica, magnetizarea capului se manifesta prin pocnituri la auditie.Daca totusi doriti sa-i faceti o demagnetizare, aveti nevoie de un camp magnetic alternativ, acesta il puteti obtine cu in transformator(cel mai mic care-l aveti) de la care se scot tolele I, astfel campul magnetic nu se mai inchide prin ele.post-14622-139829304541_thumb.jpgDaca doriti sa va construiti unul, aveti aici doua variante.post-14622-139829304491_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca scot tolele I, si il asamblez inapoi in carcasa lui....mai functioneaza ? el e unu reglabil 1,5 ----12V max 1A. mersi de sfaturi. chiar ma intereseaza sa demagnetizez casete minidv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca scot tolele I, si il asamblez inapoi in carcasa lui....mai functioneaza ?

Da, dar doar pentru acest scop, daca doriti sa fie iar transformator, trebuie puse inapoi tolele I.

chiar ma intereseaza sa demagnetizez casete minidv

O caseta plasata intr-un camp magnetic se sterge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preventiv ,daca se poate ,inainte de demagnetizare e bine s fie scos conectorul capului,sau sa fie apasata tasta "inregistrare"-se evita distrugerea tranzistorilor din etajul de intrare (se intampla mai rar dar se intampla).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.