Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv de frezare pe strung


Recommended Posts

Am vazut un dispozitiv ingenios de frezare pe strung, care pentru lucrari de frezare mai putin pretentioase cred ca da satisfactii. Aveti si alte idei? Ma gandesc ca in viitor sa incerc o asemenea adaptare pe strungul SN 320. Ce credeti, se merita? Iata mai jos cateva poze...

Link to comment
  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Interesant. Motorul frezei, l`ati fixat pe caruciorul mobil, menghina pe ce ati fixat-o? pe ghidajele batiului? Ce motor ati pus, putere, viteza reglabila?

:rade: Nu-mi apartine adaptarea din poze. Si eu ceream sfatul celor pasionati de asemenea bricolage, dar pentru un strung SN 320.E adevarat, ca daca m-as apuca de un asemenea dispozitiv, l-as gandi si in varianta folosirii unei menghine pozitionata vertical.
Link to comment
  • 2 weeks later...

Si eu studiez problema asta, dar as vrea sa aplic solutia cu prinderea frezei in universal si a piesei pe carucior.Am procurat un cornier de 120mm din care vreau sa fac echerul, dar as vrea sa procur si o sanie care sa-mi permita deplasarea pe verticala a piesei, sanie care sa stea pe echer tot timpul, sa nu stau mereu sa montez sania mea pe acel echer. Pe sanie prind menghina in care fixez piesa de frezat.Am gasit pe net niste poze destul de elocvente in acest sens.

Link to comment

Rugamintea mea catre toti userii sectiunii Masini unelte, este de a prelucra informatiile obtinute de pe Internet. Se poate posta eventual doar schema/imaginea, urmate de comentarii personale in limba romana. Administratia recomanda de asemenea, sa nu link-am site-uri pe internet.

Link to comment

Salut,Dupa cum rezulta din poze proprietarul strungului folosea sistemul de frezare cu piesa prinsa in universal pe care il folosea pe post de divizor.Cu stima.

Cu un plus de imaginatie, se poate se pot adopta solutii reversibile, functie de necesitati. freza in universal cand este cazul, sau freza pe sania mobila in alte situatii. Varianta cu discul divizor pe axul universalului, mi s-a parut grozava. Nu stiu in ce masura afecteaxa precizia de executie, desi n-ar trebui sa se intample nimic neplacut, tinand cont ca universalul este solidat cu axul central si nu mai apar angrenaje intermediare care sa afecteze precizia de executie.
Link to comment
  • 6 months later...

Vreau sa fac un dispozitiv de frezare pe strung. Nu sunt hotarat ce menghina sa cumpar. Are cineva un asemenea dispozitiv cu care lucreaza? Am gasit mai multe modele de menghine, dar nu stiu care m-ar avantaja cel mai bine.

post-2298-139829363858_thumb.jpg

post-2298-139829363862_thumb.jpg

post-2298-139829363867_thumb.jpg

post-2298-139829363868_thumb.jpg

Link to comment

Menghina cu reglaj in cruce este cred foarte atractiva pentru versatilitate si mai ales ca pret. In alte locuri este vinduta si sub brand Stanley. Ghidajele pentru deplasarea pe x-y sint cu coada de rindunica si acest lucru ii dau o oarece robustete. Problema pe care o vad eu este ca pasul filetului trapezoidal (vernier?) este cam acelasi cu al suruburilor de la cricul auto (cel cu surub). Lucrurile s-ar simplifica mult daca s-ar folosi o masa in genul celei de mai jos (are o unitate pe vernier la 0,03mm), insa pretul este pe masura (~4X).

post-1848-139829365197_thumb.jpg

Link to comment

@Daredan Arata bine, dar nu stiu cum se comporta in timpul folosirii; de asta am si pus intrebarea, poate ca cineva de pe aici, are experienta la chestii dintr-astea de frezare pe strung. :freaza: @FenobarbitalEste un accesoriu de calitate, dar pentru varianta hobby, nu cred ca merita investitia. Tinand cont ca pe strung, axele X si Y le avem, mai trebuie axa Z, care se poate rezolva. Mai astept, poate gasesc o menghina buna, preferabil rotativa, la pret de chilipir.Nu-i nicio graba! :rade:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines