Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV SABA


Guest costi_el

Recommended Posts

Guest costi_el

Va salut, am un TV SABA T70 K20, sasiu ICC8 la care imi arde tranzistorul de pe traful de linii. Original a fost D1546 si l-am inlocuit cu D1555 apoi cu D2634 dar nu tin, se ard instantaneu. E vreo posibilitate de a verifica traful de linii? Ceva sugestii? Va multumesc.

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply
Guest costi_el

Am inlocuit condensatorul cu unul de 7.5 nF (luat din alt TV) si am mai ars un tranzistor. Are cineva o schema pe care e trecuta valoarea acestui cond? Pe cel original scrie ( .0115 3.5 1600 ), care e valoarea acestuia 3.5nF/1600V sau 0.0115 micro? Totusi eu cred ca e dus traf-ul. Ce parere aveti?

Link to comment

Cu 7n5 nu trebuia sa duca tranzistorul.Clar alta cauza acolo.Cum il duce scurt C-E?Innstantaneu?sau merge cateva secunde?Tubul este de 110* da?mai trebuie verificat acolo DL21,DL22 si CL22.Originalul la CL21 11nF(dupa notatie) mai trebuie vazut acolo si EW.

Link to comment
Guest costi_el

Nu merge deloc, se arde instantaneu, nu e scurt, imi da o valoare in jur de 60 ohm intre oricare B-C B-E C-E.Diodele sunt bune, tubul e de 28" alte detalii nu pot da acum ca nu sunt acasa.

Link to comment
Guest costi_el

Rectific ce am spus ieri, intradevar e scurt intre C-E si 70-100 ohmi B-E B-C si se duce tranzistorul instantaneu. Diodele DL21, DL22 sunt bune. Nu inteleg ce este EW. Multumesc si scuze pt. greseala. Tubul cred ca e de 110 ca la marimea lui nu e lung.

Link to comment

Nu inteleg ce este EW. Multumesc si scuze pt. greseala. Tubul cred ca e de 110 ca la marimea lui nu e lung.EW este corectia est/west.Ar fi bun in cazul asta un tester de spire in scurt pentru testarea trafului de linii,a bobinei de EW si a deflexiei.

Link to comment

Condensatorul de recuperare este de 11,5 nF/1600V.Schimbati acest cond, puneti tranzistor S2000, cred ca aveti spire in scurt in primarul trafului de linii, ar trebui sa il schimbati si pe acesta, nu cred ca etajul E-W, "plezneste" finalul de linii, n-are nimic ... cu prefectura, mai ales ca i-l "duce" instant. Succes, de la Cluj, numai bine! P.S.:.La acest model de tv nu am vazut niciodata deflexie defecta, este SABA, nu chinezarie

Link to comment
Guest costi_el

Va multumesc tuturor pentru ajutor. Problema a fost traful de linii. Am inlocuit traful, condensatorul de recuperare si finalul de linii si a pornit. Mai e o mica problema, imaginea e usor curbata spre interior in partea dreapta a ecranului, ceva sugestii? Mentionez ca aceasta problema a aparut cu ceva timp inainte sa crape traful.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines