Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

adaptare impedante amplificator-preamplificator


Guest skinhead

Recommended Posts

Guest skinhead

Salutare tuturor. Ajutati-ma va rog cu niste raspunsuri. Am un amplificator cu impedanta de intrare de 25 kohm si un preamplificator-corector cu impedanta de iesire de 20 ohm. Trebuie de facut adaptare de impedante intre acestea 2 si cum se face? Ce se va intimpla daca le voi uni direct fara nici un rezistor sau mai stiu eu ce? Nu se va distorsiona semnalul? Voi putea asculta la volum maxim, adica la tensiune de intrare maxima? Mersi anticipat

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Adaptarea de impedanţă se foloseşte cînd e nevoie de transfer maxim de putere. La conectarea între scule audio este mai importantă transmiterea formei semnalului decît transmiterea puterii. Dacă ai o ieşire de impedanţă mică legată la o intrare de impedanţă mare, nu este nici o problemă, dimpotrivă: preamplificatorul va lucra pe o impedanţă aproape insesizabilă, rezultînd atenuare mică şi distorsiuni mici. Invers este problema, cînd pui ieşire de impedanţă mare la intrare de impedanţă mică. Atunci se atenuează şi se strică semnalul. Leagă-le direct că nu se întîmplă nimic. Cred că la preamplificator este dată valoarea de 20 ohmi pentru a arăta că suportă să-i pui direct căşti la ieşire, sau alte aparate cu impedanţă mică.

Link to comment
Guest skinhead

Mersi pentru raspunsuri. Le-am conectat direct si se auzea foarte bine, numai ca a aparut un fasait suparator destul de puternic. Am pus la intrare la amplificator un potentiometru stereo de 47 kohm si am reglat pina sa reduc acel fasait la ca sa fie aproape insesizabil, dar ca rezultat s-a redus si puterea semnalului util. Ce ar trebui sa fac ca sa reduc fasaitul fara ca sa reduc din semnal?

Link to comment
Guest skinhead

Da este din preamplificator, deoarece am conectat amplificatoru direct la sursa de semnal si acel fasait se aude foarte incet. "La inceput nu a avut acel fasait?" - Se auzea de la bun inceput.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines