Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microlab Solo 6C


Recommended Posts

Salutare.Am primit acest sistem 2.0 cu etajul final ars.Dupa ce am reparat etajul final,intampin problema de a nu functiona etajul preamplificator.Am schimbat operationalul,am verificat toti tranzistorii si sursele sunt bune.Daca anulez tranzistorii 1Q2 si 1Q3(2N5551) preamplificatorul scoate semnal si amplificatorul functioneaza normal.Problema am gasito la 1D1,1ZD1 SI 1C1 care lipsesc de pe PCB.Am mai observat ca simbolurile de la diode sunt puse invers pe PCB fata de schema.Iar 1ZD1 este un zener dupa simbol.Rog pe cineva daca stie sau are in fata un asemenea sistem,ce valori au aceste componente si cum vine montate corect pe PCB?Multumesc

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Buna seara ,am si eu un sistem audio la fel ,dar cu finali arsi.Vazand topicul dv. m-am uitat la placa de preamplificare ca sa constat ca scrie pe ea de fapt SOLO 4C(08) desi pe tabla din spatele boxei principale scrie model :SOLO 6C...Placa din imagine nu are tranzistorul respectiv si diodele respective (la mine)... asa ca nu va pot ajuta dar poate ma puteti ajuta pe mine.Am inteles ca a-ti avut placa de putere defecta, intrebarea mea este ce finali ati pus, daca cumva ei au fost arsi....cu stima , astept raspuns....va multumesc anticipat.am gasit si schemele astea pe net...cica Microlab 567..

Link to comment

Sistem rezolvat.Am pus diodele 1n4148,un zener de 5V1,si un C de 47uF/50v si sistemul functioneaza perfect.Asezarea pieselor pe PCB s-a facut exact cum sunt simbolurile pe PCB.

Am inteles ca a-ti avut placa de putere defecta, intrebarea mea este ce finali ati pus, daca cumva ei au fost arsi....cu stima , astept raspuns....va multumesc anticipat.

Da,au fost arsi doar un canal,preferand sa-i schimb pe toti.Puneti linistit in locul finalilor IRFP240 respectiv IRFP9240.Succes!
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines