Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Daewoo DTY-21U7K S - nu porneste


Recommended Posts

Salutare tuturor!Am un tv, Daewoo DTY-21U7K S care nu porneste! Il alimentez, se aprinde ledul verde ( 2 secunde) dupa care se stinge, sau sta aprins dar alterneaza verde/rosu. Desi am analizat si celelalte posturi cu probleme asemanatoare, nu pot localiza aceasta defectiune din lipsa de experienta. Rog colegii mai experimentati sa ma ajute in depanarea acestui defect sau macar un punct de unde pot incepe cautarea.Cu stima,Andrei Savu

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

din ce spuneti dvs ...eu inteleg ca nu ati facut nici o masuratoare (a tensiunilor)...chestia cu ledul care se aprinde si se stinge o spune orice om care vine cu tv-ul la reparat...dar un depanator mai face si alte teste aparatului ...cum ar fi daca finalul linii este in stare de functionare sau nu ...etc.cred ca e sasiu CP 520...dar cine mai stie ce este ?daca nu se da nici un fel de date ...(ale componentelor)

Link to comment

Intr-adevar, este un sasiu CP 520. Nu am facut masuratori pentru ca, recunosc, nu stiu cum. In ale electronicii...ma pricep doar sa realizez diverse montaje simple, iar depanarea lor o reusesc cand componentele sunt "vizibil" afectate sau prin incercare. Revenind pe subiect, daca cineva are amabilitatea si timpul disponibil pentru a-mi preciza cum fac cateva masuratori...sunt numai "ochi si urechi".Multumesc!

Link to comment

Intr-adevar, este un sasiu CP 520. Nu am facut masuratori pentru ca, recunosc, nu stiu cum. In ale electronicii...ma pricep doar sa realizez diverse montaje simple, iar depanarea lor o reusesc cand componentele sunt "vizibil" afectate sau prin incercare. Revenind pe subiect, daca cineva are amabilitatea si timpul disponibil pentru a-mi preciza cum fac cateva masuratori...sunt numai "ochi si urechi".Multumesc!

Daca mai doriti sa functioneze tv-ul,fara suparare,la service cu el!!Daca nu......spor la treaba si grija la electrocutari!!!!! :sparge:
Link to comment

Presupun ca nu prea aveti experienta in service tv, de aceea va sugerez urmatoarele:inlocuiti componentele-C806,808,888,823,835,844,862,832,401,diodele-D824,825,841(1N4148 le inlocuiti fara prea multe masuratori pt. ca pot sa va indice ca fiind bune, in regim dinamic pot fi proaste)si reinscrieti memoria cu un dump corespunzator( asta daca aveti inscriptor).Dn pacate poate sa va fie defect chiar trafo linii (pot sa va spun din experienta ca exact asa se manifesta). Daca dupa ce inlocuiti aceste componente, porneste tv-ul si functioneaza corect, dar in St.By, led-ul va "face" tot "rosu-verde", atunci chiar trebuie rescrisa memoria( mie clientul imi spunea ca dupa cateva luni s-a obisnuit cu clipitul, mai ales dupa ce un prieten "specialist" i-a confirmat ca asa trebuie sa faca tv-ul). Aceste vi le-am spus ca sa va incurajez, presupunand ca stiti sa faceti lipituri corecte, si sa identificati piesele de pe placa, sa le inlocuiti fara sa le incurcati intre ele... Acesta a fost doar primul pas, pasul doi, daca primul nu a dat roade, duceti tv-ul la un service specializat. Acum ,bineinteles ca pot sa fie multe alte defecte, dar nu vreau sa incurc si mai tare. Pot sa-l citez pe un coleg( cred ca bogdan il chema- sper sa nu se supere pe mine), care facea referinta la o sursa a unui anumit tv, spunand ca nu-i "mare lucru", in general televizoarele nu sunt "mare lucru", dar nu sunt accesibile oricui. Succes, de la Cluj, numai bine!

Link to comment

Putin offtopic : Poate am prezentat problema prea "inocent". Nu sunt incepator incepator, am un aparat de masura, un pistol de lipit, stiu sa identific componente si sa le inlocuiesc fara sa le incurc. Sunt genul de om DIY (dar mai mult cu ciocanul, fiare si sudura : specializat pe improvizatii ordinare :da ). In concluzie, cu riscul ca voi aduce tv-ul intro stare iremediabila, merg mai departe. Din greseli invatam, nu?On topic : Am mai avut o tentativa de a repara un tv acum cativa ani...doar "tentativa", asa ca experienta mea in depanare tv tinde catre 0 (zero). Nu am inscriptor pentru memorie, dar sunt interesat daca il pot construi singur (si mai multe detalii despre rescriere, din cate am obs in cazul meu, memoria nu este pe soclu). O sa schimb componentele precizate de d-nul Lucian in speranta ca starea aparatului "va evolua". In legatura cu masurarea tensiunilor, ma refeream la faptul ca se masoara tensiunea dupa anumite componente (din cate am auzit, pe care din lipsa de experienta, nu le cunosc). In schema ( pe care am gasit-o pe internet) sunt afisate si valorile la anumiti pini, pe care maine, cand ma intorc de la servici, o sa le verific. Va tin la curent cu rezultatele.Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!Numai bine!

Link to comment

Nu cred ca merita sa pierdeti timpul construind un inscriptor, puteti sa-l procurati de la Ade... Craiova, nu este superspecializat dar pt ce aveti nevoie este bun, trebuie sa va instalati PonyProg2000( care-l gasiti free la www.lancos.com), dumpurile le gasiti la "master-tv.com", bineinteles ca trebuie sa puneti memoria pe soclu, pastrati memoria originala si scrieti o memorie noua sau salvati continutul memoriei originale. Ceea ce v-am indicat eu nu sunt litera de lege, sunt defecte pe care le-am intalnit eu si dupa cum am precizat pot fi multe alte componente cu probleme , tocmai in asta consta frumusetea meseriei pt ca iti ofera o mare diversitate de probleme si satisfactii pe masura rezolvarii lor. Succes, de la Cluj, numai bine!

Link to comment

Salutare!Revin cu noutati. Am inlocuit D830 D831 D824 D825 D841 C430 C806 C808 C835 C844 C962 C401 si I806, dar degeaba, aceleasi simptome. Acum ledul verde sta aprins doar 1 sec, dupa care se stinge (varianta cu alternarea verde/rosu s-a epuizat). M-am documentat, si zilele ce urmeaza voi construi JDM Programmer, cu care sper ca voi reusi reprogramarea unui alt 24c. Va tin la curent!Cu stima,Andrei Savu

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines