Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

pistol de lipit


Guest DIF

Recommended Posts

Salut ! Am un pistol de lipit clasic cu transformator si de ceva vreme nu mai pot lipi ,dezlipi nimic cu el am schimbat sute de varfuri si la toate se intampla acelasi fenomen dupa ce pun varful pe cositor se innegreste :|.As vrea sa stiu ce e de facut .Va multumesc!

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Deci pana acum n-am mai avut probleme de genul asta ,pur si simplu schimbam sarma apasam botonul puneam pe cositor care are si putin sacaz ca miez si mergea struna tinea cositorul pe varf .Acum in schimb cand fac acelasi lucru sfaraie cositorul si se innegreste varful (daca atunci cand schimb varful si il "cositoresc" pe o placa cu piese sau ceva de genul merge dupa ce aplic cositor din rola iar se innegreste ) .

Link to comment

Cred ca am rezolvat problema ,am cositorit varful mai intai pe o placa veche care avea putin sacaz peste lipituri (am lungit ansa semnificativ:)) ) cred ca problema era ca se incalzea prea repede iar sacazul din cositor se evapora si distrugea varful :-? ,am sa vad cat ma tine ,si daca se mai innegreste .

Link to comment

Nu exista, trebuie sa vezi daca primarul e intact

verifica-l cu ohmetrul si compara-l cu un altul de la o scula identica care e ok

sau

fara ansa cupleaza-l la retea si lasa-l sa functioneze cam 1 ora, verifica-l din 5 in 5 minute daca traful nu se supraincalzeste),

sau pune direct um ampermetru in primar si vezi cat consuma fata de indicatia producatorului.

apoi vezi ochiometric si spirele secundarului sa nu se fi scrtcircuitat intre ele.

Altceva n-are ce sa aiba.

Link to comment

Am rezolvat problema ,ea fiind cositorul dupa cate am observat acum cand pun varful pe el nu mai sfaraie ca inainte deoarece nu se mai incalzeste la fel de tare ,iar tensiunea e de 224V .Multumesc tuturor pentru ajutor !

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines