Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
v3l0

Headset pt. telefon fix

Recommended Posts

De curand m-am angajat la o mare companie unde trebuie sa raspund la telefoane sau sa sun diversi "ingineri" de pe teren. Problema este ca in acelasi timp trebuie sa folosesc si telefonul, rezultand o scadere a persormantei mele si o senzatie de lipsa de comoditate. Compania nu vrea sa ne ia Headset-uri profesionale, deci m-am hotarat sa-mi fac eu unu'.Din pacate nu am prea gasit nimic despre headset-uri pe google (mai exact, NICI O SCHEMA de headset). Si cum aceste accesorii tind sa fie obscen de scumpe (vezi casti.ro)... orice sugestie este binevenita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru telefoanele GSM, fiecare model are si Headset, sunt kiturilehand-free.Pentru telefoane fixe cel mai simplu este sa adaptezi un sistemcasca+microfon pentru PC in locul receptorului.Problema este cablul care nu o sa-ti permita o libertate prea mare.Iar la partea de comutare, cel mai simplu este sa inlocuiesti " furca "telefonului cu un comutator sau cheie telefonica.M-am gandit si eu la un moment dat sa-mi realizez un sistem ca astadar nu am gasit componentele electronice sa-l fac automat si nu am avut chiar atata nevoie de el asa ca am abandonat proiectul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

casca de de PC nu poate fi adaptata doar dpdv al mufelor pt a fi conectata la telefon, chiar si numai deoarece casca are 32 de ohmi, iar receptorul 8ohmi, deci sunetul ar fi cam de 4 ori mai slab.Problema cablului nu se pune, deoarece cashtile din ziua de azi au si 2 m de cablu, iar mie imi trebuie maxim 1.5m.Ce este o "cheie telefonica"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dar castile au sensibilitate mai mare, s-ar putea sa se auda chiar mai tare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uneori, e posibil sa scape curent continuu in receptorul telefonului, care este gandit sa reziste. Ce condensator pot pune si cum (serie, paralel) pentru a opri orice sansa ca curentul continuu sa ajunga in casti?!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.