Nemesis Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Si-a luat tata de curand receptor de ala de satelit de la o reprezentanta Digi Tv ,numai ca nu si-a luat si antena +LNB-ul pt ca la aia doar receptorul costa cat era normal (adica vreo 240 lei) . In rest adica antena si LNB-ul erau mai scumpe iar pt instalare iti ia 100lei. Cum tata lucreza in domeniu si n-are nevoie de nimeni sa-i insurubeze 2 mufe si sa-i puna pe pozitie antena s-a infuriat :snakeman: si mi-a zis sa caut aici in Iasi antena si LNB pt a putea pune in finctiune acel receptor de la Digi TV.Trebuie sa spun faptul ca respectivul receptor are nevoie doar de antena si LNB pt a functiona normal - adica contracte ,cartele etc sunt O.K.In hartiile alea ale receptorului zicea ca ar trebui o antena de cel putin 0,8 m si un LNB de 0,3dB. Imi poate spune cineva unde pot gasi antene si LNB-uri de care imi trebuie mie la un pret decent (de genul 40 +20 lei adica antena + lnb deci cam cat ar costa in mod normal) aici in Iasi. De preferat firme sau magazine cu care ati avut contacte (asta pt a sti care sunt seriosi si care nu) Link to comment
adi_0106 Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 cauta pe aici http://www.mst.ro/lnbinv.html http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage ... e7c842696d http://www.intersatrtv.ro/ la elstar am facut eu comanda si de LNB si de antena .... si mi-au venit prin posta la pretul de 130 RON antena e aia de 0.9 m si LNB - ala LAZER GOLD .... si au fost montate la fel - pt digi tv undeva la tara si merg super Link to comment
Tavi Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 antena cu lnb de la digitv este 50 ron , unde gasesti mai ieftin ?iar receptorul nu merita sa il cumperi cu bani , este 1$ chiria pe luna , si iti vine in abonament iar la cat de proaste sunt acele receptoare , e mai bine sa fie al lor , si sa ti-l schimbe cand se strica Link to comment
Nemesis Posted December 5, 2005 Author Share Posted December 5, 2005 Nu stiu cat de proaste sunt acele receptoare , dar stiu sigur ca in 2005 si-au luat Digi TV multe prsoane pe care le cunosc , si din cate stiu la nimeni nu s-a stricat acel receptor. Pt mine (tata) oricum e prea tarziu pt schimbari ca receptorul deja e luat si oricum nu tot ce e ieftin e si f prost , pt ca v-am spus ca am vazut la multi receptoare de astea si singura piesa ce s-a defectat din cand in cand a fost LNB-UL pt ca respectivii nu aveau impamantare la lighean (antena :smt003 ). Cat despre calitate oricum nu putem compara Digi -tv -ul cu semnalul de pe cablu tv .Nu am zis mai ieftin de 500 de mii pt ca am vazut la dealerii din Iasi -TehnicB parca - (chiar daca ma repet) 40 lei antena si 20 de lei LNB-ul. Daca luam antena de acolo de unde am luat receptorul bagam sigur peste un milion (nu ma intrebati de unde si de ce).adi_0106 , merci pt informatii insa eu vreu sa cumpar antena si lnb-ul de aici din Iasi ca sa pot pleca cu ea vineri acasa. Eu vreau o antena asemanatoare cu cea care vine de obicei receptorul Digi TV adica una de 0,8 m , ce fac eu cu acea de peste 1m pe care mi le-ai recomandat si care pe deasupra trebuie cumparate prin posta .Intr-adevar antena aia pe care ai luat-o tu oo fi mai buna la fel si lnb-ul insa ma tem ca diferenta dintre antena ta si ceea ce au de obicei in oferta aia de la Digi TV sa nu fie la fel de evidenta ca diferenta dintre un amplificator audio cu 0.05%THD si altul cu 0.06 THD :yawinkle: .Cred ca o sa trec maine daca am timp pe la reprezentanta Digi TV din Iasi si daca au in stoc aproape sigur imi iau o antena de 0,8 si LNB offset la 20 lei pt ca am vazut cu ochii mei ca cei care au un astfel de sistem de receptie au si semnal puternic si raport S/N bun (cu exceptia periodelor de timp cand e cerul indopat cu nori - da trece si asta repede :supz: ).Oricum in mai astept sfaturi de la voi pt ca v-am zis ca nu sunt total hotarat. Link to comment
Nemesis Posted December 7, 2005 Author Share Posted December 7, 2005 Inca nu mi-am luat antena si LNB-ul asa ca mai astept inca sfaturi.Am fost azi pe la reprezentanta Digi TV din Iasi cu jumate de ora inainte de a inchide si era o coadaaaaaa.... asa ca o sa ma duc si maine insa mai devreme. La intoarcere am a dat de un magazin cu ... antene parabolice. Intru si intreb de vanzatoare daca are ceva antene de 0,8M. Ea ma intreaba la randul ei daca pt Digi Tv , eu zic da si ea imi tranteste in fatza urmatoarea oferta : antena de 0,95m + LNB (cadou :rolleyes: ) totul la 150 lei.Ce ma enervat cel mai mult e ca mi-a zis ca nu merg antene mai mici de 0,9 m la Digi tv.I-am replicat bovinei sec :snakeman: faptul ca eu am vecini care au digi tv cu antene de 0,8 si merge perfect . Ea a inceput sa o intoarca cum ca alea pe care le are ia sunt pt interior etc.Acum sunt si eu pus pe ganduri un pic .De mers merge sigur si cu antena aia de 0,8m insa sunt curios daca cu o antena de ,sa zicem 0,95m nu ar mai aparea problemele de receptie din perioadele cand cerul e innourat?Stiti ceva de asta ?Chiar nu mai stie nimeni unde s-ar gasi in Iasi antene de 0,8 m ieftine si bune ? :smt102 :smt100 Link to comment
adi_0106 Posted December 7, 2005 Share Posted December 7, 2005 Ea ma intreaba la randul ei daca pt Digi Tv , eu zic da si ea imi tranteste in fatza urmatoarea oferta : antena de 0,95m + LNB (cadou :rolleyes: ) totul la 150 leide la firma din linku` de mai sus - m-a ajuns 1.3 mil antena de 0.9 m si LNB de 0.3 db - primite prin posta cu plata rambus in vreo 4 zile - care au mers fara nici o problema la DIGI TV undeva la tzara Acum sunt si eu pus pe ganduri un pic .De mers merge sigur si cu antena aia de 0,8m insa sunt curios daca cu o antena de ,sa zicem 0,95m nu ar mai aparea problemele de receptie din perioadele cand cerul e innourat?eu nu cred ca sunt probleme la antenele mai mari ... la alea mai mici e posibil sa fie probleme - nu crezi ? :smt017 Link to comment
Nemesis Posted December 9, 2005 Author Share Posted December 9, 2005 M-ai pus pe ganduri un pic cu link-ul ala dar totusi mi se pare un pic cam mult. Dupa ce termin mesajul asta ma duc sa vad poate fac rost de o antena de la dealerii DigiTV din Iasi.Apropo (pt cei din Iasi) , stie careva daca la General Systems ar fi antene de astea de care caut eu ? Ca mie lene s-a ma duc pana acolo si ma mai chinuie faptul ca s-ar putea sa merg degeaba :weedman: .Stiu ,cu cat creste diametrul antenei vom avea un semnal mai bun , insa eu am intrebat de fapt daca imi iau antena de 0,9 n-o sa mai fie probleme de receptie in perioadele cand cerul e innourat ? Personal nu prea cred pt ca diferenta de suprafata intre o antena de 0,8 si una de 0,9 diametru, e cam mica Link to comment
adi_0106 Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 la General Systems au - dar au si preturi :smt119 :smt119 :smt119 cu referire la antena nu stiu ce sa iti zic - eu am montat-o la tzara in afara iasului si nu am primit nici o reclamatie de la beneficiar :supz: si pot sa iti zic ca imaginea arata lacrima - eu pe cablu nu am asa o imagine nici daca mor :toimonster: Link to comment
Nemesis Posted December 9, 2005 Author Share Posted December 9, 2005 Pai eu tot la tzara vrea s-o montez. Pai e si normal sa nu se compare imaginea de la receptorul de satelit cu cea de pe cablu ca doar informatia pana la receptor se transmite digital deci nu are de unde sa prinda ''purici'' :yawinkle: . De la receptor la televizor e analog si nu apuca semnalul video sa se strice in max 2 m de cablu cat ai intre televizor si receptor.Chiar acum ma pregateam sa ma duc pana la General Systems sa vad ce au pe taraba.Bine ca m-ai ''avertizat din timp'' ca si asa eram obosit.Daca nu cer prea mult imi poti spune asa niste preturi aproximative la antenele de la General ?P.S. Maine trec si prin Botosani. Pe acolo nu stie nimeni unde ar fi antene sau e ca si aici in Iasi , toti stiu ca sunt locuri de unde poti cumpara asa ceva dar nu-si mai aduc aminte unde :supz: . Link to comment
adi_0106 Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 tipul caruia i-am montat eu antena a cautat mult prin iasi ... si dupa aia mi-a zis sa caut pe net - i-am zis care e oferta si mi-a zis brusc : fa comanda - deci el stia care sunt preturile prin iasi din moment ce i s-a parut rentabila oferta de pe net Link to comment
Guest Navajo Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Cate programe prindeti?Am o cunostinta care are asa ceva dar si-a cumparat un receiver mai deosebit care stie vreo 6 norme si are decodorul incorporat.Cartela il costa cam 22lei/luna si are 1000 de programe. Link to comment
adi_0106 Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 cel de care vorbesc eu are vreo 40 parca - asa este abonamentul Link to comment
danb1974 Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 Apropo, din cite am citit nici digitv nici focussat nu merg decit pe receiverele lor (chiar daca ai CAM nagra respectiv conax nu iti vind ei doar cartela).Mai ofera cineva un pachet cu posturile astea, dar fara sa-ti bage pe git receiverul, cu o codare pt. care nu trebuie un CAM exotic?(PS: alea 1000 de posturi probabil sint cu tot cu FTA pe o antena cu positioner ) Link to comment
Recommended Posts