Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu cat reduc panourile solare costurile pentru incalzire?


Guest mihaitanase15

Recommended Posts

Guest mihaitanase15

Mi-am construit o casa si acum ma gandesc cum sa reduc costurile pentru incalzire. Am gasit si un site care comercializeaza panouri solare si alte solutii pentru incalzire http://www.teknofm.ro/ .

Panourile solare sunt o solutie pentru reducerea cheltuielilor cu incalzirea apei? Ce parere aveti?

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest dincaciprian

Costurile se reduc considerabil iar timpul de recuperare al investitiei este diferit in functie de complexitatea, tipul echipamentului folosit, cantitatea de apa calda sau caldura, cat si de zona unde este instalat, dar o estimare de circa 1,5-2,5 ani este normala. Considerand ca o asemenea investitie functioneaza peste 20 de ani cu cheltuieli de exploatare apropiate de zero, implementarea unei astfel de sistem este absolut rentabila.

Link to comment

Pe timpul verii, un boiler electric de 80 litri, utilizat modic, consuma 16KWh/zi, deci aproape 500KWh/luna. La 1leu/KWh, economisiti in fiecare luna de vara cca. 500 lei.http://www.smalive.com/portals/2011/pre ... eturi.htmlCategoric, merita sa va dotati cu un panou pt. incalzirea apei calde.

cu tot respectul da unde ai vazut pret la 1kw de 1 ron , ca ma trec pe aragaz electric si altele , :rade: poti pune un scan la o factura
Link to comment

Mi-am construit o casa si acum ma gandesc cum sa reduc costurile pentru incalzire. Am gasit si un site care comercializeaza panouri solare si alte solutii pentru incalzire http://www.teknofm.ro/ .Panourile solare sunt o solutie pentru reducerea cheltuielilor cu incalzirea apei? Ce parere aveti?

salut , domnule mihai mati bagat in ceatza , care apa vreti s-o incalziti , cea menajera, sau apa din instalatia de termoficare cu agent termic a centralei , fiti mai explicit va rog vreti sa reduceti costurile cu incalzirea apei ? ma gandesc ca dumneavoastra incalziti vreo apa , care de unde , sau poate vreti sa spuneti ,ca vreti sa reduceti costurile cu incalzirea casei, iar asta se face doar pe timp de iarna .pentru incalzirea pe timp de iarna cu ajutorul razelor solare cel mai bun ar fi un concentrator solar in forma de semicilindru .o zi buna .
Link to comment

La doua-trei persoane nu cred ca-ti scoti investitia vreodata. La doua persoane si apa incalzita pe gaz platesc lunar de ordinul a 50 de ron gazul. Pina iti scoti miile de lei bagate in instalatie (plus ca ma indoiesc ca dupa 5-10 ani nu trebe sa incepi sa schimbi piese)...La o pensiune sau familie cu 10 copii deja e alta poveste.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines