Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Leduri


Guest shorushoru

Recommended Posts

Guest shorushoru

Salut. Am si eu o intrebare pentru cei care ma pot ajuta. De curand mi-am montat niste leduri in portbagaj la mashina si au inceput sa faca dupa aproximativ 2 saptamani ca stroboscoapele. Ledurile sunt de 1 cm in diametru de 15000 de lucsi. Le-am montat inseriate cate 3 (asa vedeau cel mai bine) le-am lasat in teste 4-5 ore la o sursa stabila care scoate 12 V constant. Le-am inseriat cate 3 fara vreo rezistenta de protectie si asa le-am montat si in mashina pe senzorul de deschis/inchis portbagaj. DUpa aproximativ 2 saptamani au inceput sa se stinga si sa se aprinda non-stop cate 3 pe rand si apoi dupa cateva zile nu au mai functionat deloc. Mi-am mai montat cateva leduri de 3 mm diametru in plafoniera la fel inseriate cate 4 de data aceasta dupa cum mi-am dat seama din teste si acesta inca merg nu au nici o problema si aceastea le-am legat tot fara rezistenta de protectie si tot pe senzorul de inchis deschis usa. Ce as putea sa le fac pe viitor sa nu mai am asemenea probleme?

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Ceea ce nu stiai e ca ledurile se alimenteaza in curent ,nu in tensiune...pune rezistenta aia(cu rol de limitare a curentului) si nu o sa ai leduri 'clipiciose'.Daca e bine facuta,instalatia o sa dureze mai mult ca masina.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines