Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Router cnc 3/4 axe


Postări Recomandate

Aveti cumva vreun loc de unde sa pot achizitiona aceste mecanisme sau trebuie sa le prelucrez de la zero? Inseamna atunci ca voi putea atunci utiliza suruburi de 16 ? Multumesc!

Faci desenul, cumperi dural, si fugi la frezor si strungar. Pentru toate 3 suruburi vor munci in 2 zile.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 119
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cadrul este solid ( cel putin , asa vad eu in poze ) . Ce profile extrudate intentionezi sa folosesti ? Recomand Bosch , nu ITEM ...sunt mai drepte , mai bune calitativ . Dupa cate vad , ai adoptat solutia de constructie de la CNC-STEP ( masinile High-Z ) pentru axa X ( pe masina mea , axa X este masa , nu gantry-ul ) . Arata bine , si pare rigida . Mare grija la alinieri ( sa nu intre in rezonanta / armonici nedorite ) . Nu-mi place Gantry-ul . Sau nu inteleg eu bine ce-i acolo . Ala trebuie facut de asa natura incat sa suporte usor axa Z complet echipata ( axa de miscare , motor frezare , etc ) . Functie de greutatea totala a ansamblului Z , trebuie sa dimensionezi gantry-ul corect , altfel , muncesti degeaba , si nu e pe bani putini ... Fa-l un pic mai solid ...Vrei neaparat sa folosesti ghidaje cilindrice ? De ce ? La dimensiunile alea , costul este doar cu putin mai mic decat daca ai folosi ghidaje profilate ... Este pe bay.com un seller ( fa-parts sau fa-system parca ) care poate sa-ti trimita setul de sine ( pentru X, Y si Z ) la un pret rezonabil ( pana in 1500USD ) ... Are si ceva suruburi , bune ...dar un pic mai scumpe . Pentru piesele de aluminiu , ce material vrei sa folosesti ? Ma refer la cele care trebuie facute din placa , si nu la blocurile de rulmenti / piulita ... Placa aluminiu de ce grosime ? Cat de dreapta ( cat de paralele sunt fetele ) ? Aici chiar ca nu poti face compromisuri ... Cauta placi rectificate ( MIC-6 ) , te vor scuti de o gramada de dureri de cap ... Cand prelucrezi aluminiu , motorul trebuie sa stea cat mai aproape de material ( freza carbura scurta ) . Ideal ar fi ca si gantry-ul sa fie cat mai aproape de masa ( sa-ti intre totusi o menghina low-profile intre masa si gantry , asta inseamna un clearance de 120-130mm ) . In felul asta , scapi de momentele de torsiune , de vibratii ... Asa ca poti face un oarecare compromis in constructia axei Z , in asa fel incat sa poti lucra si la inaltimi mai mari ( 200-300mm ) da trebuie sa adopti o solutie de constructie ceva mai solida / compacta ... Este un compromis discutabil ... eu nu l-as face . ca sa cumperi de pe bay.com , ai nevoie de un cont de paypal , de un cont de ebay ( evident ) , si de o firma de curierat ( AtlasShipping ) . In felul asta , poti cumpara orice , pentru ca poti desemna adresa de shipping in USA ( sediul firmei mentionate anterior este la NY ) . Este mult mai simplu pentru orice seller ( din USA ) sa-ti trimita pachetul acolo decat in Romania ( se cam feresc de internatinal shipping ) . Seller-ii din asia n-au problema asta , da' tot prin paypal trebuie sa-i platesti , si tot prin ebay.com poti sa-i gasesti ... Bafta , si spor la treaba . G.

Link spre comentariu

Nici prin gand nu mi-a trecut sa pun ghidaje nesustinute.Momentan astept sa-i soseasca suruburile lungi unui baiat din Germania si cam in 3 saptamani voi face comanda pentru suruburi si ghidajele cilindrice sustinute.Vor fi urmatoarele : CNC Set 20x 500mm x2 ghidaj cilindric sustinut+4 carucioare( carucior de 50mm ) 81€CNC Set 20x 1200mm x2 ghidaj cilindric sustinut+4 carucioare(carucior 96mm) 137€CNC Set 20x 1800mm x2 ghidaj cilindric sustinut+4 carucioare(carucior de96mm ) 165€1x Surub cu bile 1605 x 500mm kit complet(frezat,piulita ,lagare,probabil si rulmenti) 135€1x Surub cu bile 1605 x 1200mm kit complet(frezat,piulita ,lagare,probabil si rulmenti) 150€2x Surub cu bile 2010 x 1800mm kit complet(frezat,piulita ,lagare,probabil si rulmenti) 2x189€ Total:1046€ Sincer nu stiu ce calitate au suruburile si nici ghidajele,doar am vazut pozele si descrierile de pe ebay(probabil stiti userul cnc-discount). Dca aveti informatii sau sugestii in legatura cu userul sau produsele pe care le vinde va rog sa ma puneti si pe mine in tema.Va multumesc!

Link spre comentariu
Este o mica eroare intentionata facuta de chinez: 34HS5435C-37B2 1.8 150 3.5 1.8 21 1150 24.5 2.5 4 5 Astea sunt datele din site-ul original. Motorul nu scoate mai mult de 1150 oz/in, adica cam 9Nm peak. Cu toate ca la 3.5A pe faza ma indoiesc sa scoata atat.Driverele daca intri la sursa, la fel vei vedea ca nu are 8A pe faza, si doar 1.29A, care poate urca pana la 5.86A : D2HB882MBOutput current 1.29 - 5.86(rms) A Deci pe final: Cu banii astia indreapta-te spre americani ca-ti iei altceva din toate punctele de vedere.Eu iti propun sa intri pe bzt germania, sa-ti cumperi 4 motoare sanyo de 4NM/3A nema 23, care inseamna o putere destul de mare pentru ce vrei sa faci, mai ales daca folosesti si pinioane cu curea. Cumperi 4 drivere de 5A, si-ti mai raman si bani de o bere.
Link spre comentariu

De la keling eu cumpar de vreo 3-4 ani ... cred ca am luat vreo 10-11 kituri complete ... tot chinezarii , dar nu sunt tepe ... merg frumos , si nu spune minciuni despre performante ...

O veste excelenta domnu Gabi ! Multumesc pentru recomandare!Oare au si o placa din aceea cu 5 axe?Din cate am auzit daca am doua motoare pe axa y va trebui sa folosesc driver separat pentru fiecare motor;si cum doresc sa am patru axe(chiar daca pe a patra o voi adauga mai tarziu) imi trebuie placa de conexiune cu 5 axe. (sper ca am inteles bine cum sta treaba) . Multumesc!
Link spre comentariu

De la keling eu cumpar de vreo 3-4 ani ... cred ca am luat vreo 10-11 kituri complete ... tot chinezarii , dar nu sunt tepe ... merg frumos , si nu spune minciuni despre performante ...

O veste excelenta domnu Gabi ! Multumesc pentru recomandare!Oare au si o placa din aceea cu 5 axe?Din cate am auzit daca am doua motoare pe axa y va trebui sa folosesc driver separat pentru fiecare motor;si cum doresc sa am patru axe(chiar daca pe a patra o voi adauga mai tarziu) imi trebuie placa de conexiune cu 5 axe. (sper ca am inteles bine cum sta treaba) . Multumesc!
Cumpara o placa cu 4 axe, iti faci treaba, iar cand ai de gand sa pui si axa rotativa, dai din mach pe iesirea 3 si 4 - step si dir. Asta inseamna a 5-a axa. Practic 2 out vor fi folosite pentru step si dir.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
post-54459-1398293231_thumb.jpgpost-54459-139829323132_thumb.jpgpost-54459-139829323157_thumb.jpgIn sfarsit au sosit si suruburile : 1x1605 50cm+1x2005 140cm+2x2010 200cm . Cel de 1605 si cel de 2005 strunjite la capete si cu suportii respectivi iar cele de 200cm sunt neprelucrate deoarece vreau sa fac piulite rotative.Pentru fiecare surub am luat cate doua piulite (in caz ca apar ceva probleme sau pentru cele de 2010 e posibil sa folosesc cate 2 piulite ).In continuare va trebui sa stabilesc ce dimensiuni am nevoie pentru profilul de aluminiu care va alcatui axa x si de asemenea sa incep proiectarea placilor de aluminiu.Cred ca va trebui sa fac pentru axa x niste lagare speciale care sa-mi uneasca profilele.

post-54459-139829323082_thumb.jpg

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări