Guest dj_cristi Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 am un prieten care a pus la o statie veche (bucur 6) pe un canal un filtru de bas conectat la un subwoofer.dupa 5 secunde s-a ars canalul, apoi l-a conectat si la celalalt canal si s-a ars si ala ))pe filtru scrie 8ohm si subw e tot de 8ohmpe iesirea de la statie scrie minim 4ohmmentionez ca filtrul este pasiv si a are un condensator si o bobina mare :)din ce cauza s-a ars statia?si ce se poate arde la ea, finalii sau ce? Link to comment
gaby Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 Ori a montat filtrul gresit ori e prost conceput sau realizat. Da mai multe date despre filtru: cum este montat condensatorul, ce valoare, si cum e conectata bobina. Mai mult ca sigur ca a ars finalii. Link to comment
Guest Vasile Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 Daca in timpul functionarii sa luat difuzorul si amplificatorul a debitat pe filtru atunci e normal sa se arda finalii pentru ca filtru gol este vazut de amplificator ca " o sarma" :lol: Link to comment
Guest dj_cristi Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 pe filtru are marcati +- , conteaza cum este conectat? adik curentul e alternativ yo nu cred ca ar conta. Link to comment
Guest Vasile Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 In principiu conteaza pentru ca daca pui invers va functiona difuzorul invers, adica in loc ca membarana sa iasa in fata ea va merge in spate... :lol: Link to comment
Guest dj_cristi Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 heh, asta n-o stiam, am mai invatat ceva :)schema filtrului e ceva de genul: are +- pe intrare si -+ pe iesire.+ de pe intrare trece prin bobina si se duce la + de pe iesire.si condensatorul e pus pe +- la iesire. asta e tot filtrul Link to comment
MadRaper Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 pai tu aveai condensatorul in paralel cu difuzorul sau cu statia? :o Link to comment
Guest dj_cristi Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 pai tu aveai condensatorul in paralel cu difuzorul sau cu statia? :ocu difuzorul , adik asa e filtrul, il are pe iesirea spre difuzor Link to comment
MadRaper Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 inseamna ca a fost corect pus... Link to comment
Guest dj_cristi Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 mda, l-am pus sa se uite ce finali are, ca yo nu-mi dau seama.daca stiti voi ce finali are ziceti-mi si mie. pe statie scrie BUCUR 610x Link to comment
cirip Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 vasile a pus o intrebare cu talc la care nu ai raspuns. A luat sau nu defozorul in timp ce statia muncea? Daca ii scoti sarcina, orice filtru isi modifica impedanta de intrare. Ei, cum e?Cirip Link to comment
Guest dj_cristi Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 pai deasta s-a ars ca l-a lasat putin fara difuzor. Link to comment
Guest dj_cristi Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 l-am pus sa se uite ce finali sunt si are decat 4 * AD152 . nu stiu pe unde poate gasi dinastia de cumparat, nu cred ca se mai fabrica, stiti ceva echivalenti? Link to comment
Guest Vasile Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Astia cred (se poate sa ma insel) ca sunt pe Germaniu. Nu cred ca o sa gasesti echivalent Link to comment
Recommended Posts