Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor la amplificator Teac A7


Recommended Posts

Salut. Am si eu rugamintea sa ma ajutati la refacerea (imbunatatirea) etajului final la un Amplificator Teac A7. El este in stare de functionare, dar a trecut prin niste maini mai putin pricepute care i-au carpit etajul final (cu BD-uri in special), iar ca rezultat se incalzeste foarte mult si are un sunet destul de oribil.As vrea sa cumpar piesele necesare: finali, prefinali, tranzistori pe protectie, ...etc, (astept oferte in functie de modificarile eventuale propuse).Am atasat doua poze cu schema etajul final original, apoi una cu modificarea recomandata de Teac, pentru imbunatatirea performantelor si fiabilitatii.Multumesc, astept raspuns cu interes.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Iti recomand inlocuirea finalilor cu 2SA1943 si 2SC5200, sau preferabil cu MJL21193 si MJL21194, atacati MJE15032 si MJE15033 sau minim de BD441+BD442 sau BD243C si BD244C.Pune si o poza doua, cu el desfacut sa vedem ce a "imbunatatit", mesterul anterior...

Link to comment
  • 4 weeks later...

Scuze ca a durat atat, revin cu precizari si poze:Din ce vad eu au fost inlocuiti prefinalii pe ambele canale (cu BD 139/16 + BD140/16) si finalii (cu SC5198 + 2SA1491) si un tranzistor pilot de pe radiator (cu BD139/16). Aceste inlocuiri imi par slabute, ce imi recomandati (eventual si alte componente)?Multumesc.

Link to comment

Salut. Ce s-a intamplat cu pozele mele, de ce au disparut?...Acum am observat ca au disparut aproape toate pozele de pe forum (si din alte topicuri). E cumva legat de drepturile de autor (am vazut ceva contraziceri si amenintari pe un topic in sensul asta...)?Pozele erau personale, facute cu manuta si aparatul meu foto, nu erau luate de pe net.E (ne)voie sa le mai pun o data?Oricum, astept inca sugestii.Multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines