Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
x_dadu

LM3886 mute problem ?

Recommended Posts

am facut o belea am alimentat ambele canale inversand masa cu minusul. Mi-a explodat si unul ddin C-urile de filtraj de 1000uf de pe ramura Masa-Minus de pe unul din canale. L-am inlocuit, dar la pornirea statiei (+/- 22Vcc) am pentru ~ 1/2 sec un brum puternic, mise aprinde si ledul la boxele de 30W/8 ohm ale magnetofonului Kashtan. Dupa care totul este OK, statia merge perfect si se aude f. bine; corectia de ton este cu LM1036 care are alimentare separata, traful statiei avand infasurare in secundar separata pentru corector. Corectoru nu a primit tensiune inversa in urma prostiei mele. Acum ma intreb daca am bulit circuitul de mute din finali de porneste asa galagios sau am vro greseala. Mentionez ca am facut schema recomandata de producator inclusiv cu toate cele optionale (C-urile de 220 si 47 pf, bobina facuta pe rezistenta inseriata la iesire, circuit boucherot la iesire, filtraj langa finali de 1000 pe ramura si 6800 lla redresor). Acuma stiu ca am comis-o, culmea e ca nu-mi aduc aminte la proba pe genunchi care am facut-o anterior gafei daca am avut zgomotu ala la pornire da p[arca nu-l aveam. Banuiesc ca tre sa iau un final sa schimb intr-un canal sa vad care-i problema dar ma gandeam ca stie careva ce pateste un LM3886 la inversarea tensiunii respective, mentionez ca C-ul de pe masa-minus (cel de 1000) de la celalt canal nu l-am schimbat. Tensiunea a fost inversata dupa iesirea de la redresare+filtrare cu 6800 spre placa canalelor (montaje separate) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

incearca sa maresti condensatorul de mute si vezi ce se intampla:1 daca durata brumului scade dar inca se mai aude atunci pune un cond mai mare pana cand dispare de tot2 daca durata brumului creste atunci micsoreaza condensatorul de mute sau scoate-l de tot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.