Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montare/Focalizare far pe led


Recommended Posts

Buna ziua stimati domni, Un alt subiect legat de far pe led din gama 'corespondenta PM cu dl tyc'.Nu am vrut sa amestec acest subiectul anterior legat de alimentarea ledurilor asa ca am deschis un nou topic(stiu ca exista topic in jurul acestui subiect dar a devenic cacealmea).Doresc sa specific de la inceput ca as prefera ca acest topic sa ramana la subiect si nu la legislatia rutiera, fite ... etc, asa prin aceasta vreau ca topicul sa ramana curat!Este destinat doar Farurilor cu montare H4(faza scurta/lunga impreuna) si a ledurilor Cree XM-L.Vreau sa subliniez cateva subiecte de interes general:- deflector pt lumina ledurilor(pt a nu deranja pe ceilalti participanti la trafic).- obtinerea unei lumini uniforme(aranjarea grupurilor de leduri/cate grupuri a cate leduri).- prinderea ledurilor in far.Am atasat conversatia purtata cu tyc:DEFLECTOR:

De asemenea,trebuie pus un deflector in fata ledurilor(in genul 'caciulitelor' sin farurile cu becuri halogen), lumina ledurilor de putere privita direct te face sa vezi pete,chiar daca le privesti de la cativa metri.Folosesc,pe post de delfector,un disc de plastic matuit,recomandat de sticla matuita(pt tine,daca vrei sa folosesti ledurile la putere mare).

OBTINEREA UNEI LUMINI UNIFORME

Am observat ca daca le asezi ledurile pe doua lini,obti rezultate optime;in cazul tau,2 sus si 3 jos,la faza lunga pornesc toate,pe scurta merg doar cele de jos.

PRINDEREA LEDURILOR IN FAR:prin folosirea lupelor.Aicea trebuie detaliat si m-am uitat pe e-bay dupa lupe de la masini doar ca erau cam scumpe, acuma astept un raspuns de la un amic care sustine ca in jur de ~20RON se gasesc ceva chinezarii, adaptoare lupa pt becurile cu halogen (am sa vad si le testez dupa aceea am sa descriu).
Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Asta e o cale(lupe de pe ebay) sau cauta prin serviceuri/dezmembrari auto ceva faruri cu lupa...lupa e destul de rezistenta sa nu se sparga,restul farului poate fi spart - numai lpa conteaza pt un faroled; plasata la distanta optima da rezultatul scontat.Corpul faroledului poate fi o teava de aluminiu(sau o tabla de 3mm roluita dupa o teava de pleu).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines