cristian2009 Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 Am o pereche de boxe facute de Electronica Industriala cu tweeterele arse. Le-am descfacut, le-am masurat, au rezistenta infinita dar nu am vazut nimic ars ori afumat. In orice caz firul este intrerupt. Mai exista in Bucuresti ateliere unde se repara difuzoare ? Daca nu le pot repara, as putea sa adaug tweetere auto, credeti ca ar fi o solutie potrivita ? Acestea sunt tweeterele produse de electronica. Link to comment
VTP Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 Cumpara o pereche de tweetere cu calota textila din comert, SAL, Senon, etc. si inlocuieste-le. S-ar putea sa ai nevoie de o modificare in reteaua de separare. Link to comment
cristian2009 Posted May 15, 2011 Author Share Posted May 15, 2011 Nu gasesc nicaieri tweetere pe 4 ohmi. Link to comment
VTP Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Nu gasesc nicaieri tweetere pe 4 ohmi.Dece zisei de modificare????Dar mai cauta! Link to comment
CBI Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 cauta dupa SAL dtf 12 , dtf 10 sau dtf 25neo si vezi ce magazine sunt prin zona taastea sunt pe la aproape 300mii buc si de calitate mai scazuta dar ok pt ce vrei sa facidaca vrei ceva mai bun (dar si putin mai scump) cauta monacor dt-99,gasesti tot pe net sau la un distribuitor monacor din bucse poate adauga si tw auto dar la aceste preturi nu o sa gasesti ceva mai bunmodifici putin la filtru la partea de inalte sau apelezi la cineva daca nu ai deloc idee cu ce se mananca.Este mai simplu asa decat sa cauti tw pe 4 ohmi sau sa investesti si mai multi baninu ai precizat ce boxe IEI ai Link to comment
cristian2009 Posted May 16, 2011 Author Share Posted May 16, 2011 Multumesc pentru ajutor. Asa arata boxele. Cele la 30 lei sunt chinezesti, ca si Domotec? Daca ar fi sa la le rebobinez, pot ultiliza sarma de aceeasi grosime la un transformator de retea sau difuzoarele, tweewterele in special, necesita un aliaj diferit ? Link to comment
Sharky Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Cea mai simpla modificare e sa mai pui 6-8 ohmi putere 10W in paralel cu tweeterul.Asta pentru inceput. Apoi va trebui si reajustat in fucntie de caracteristicile noului tweeter, dar pt inceput merge si prima solutie. Link to comment
cristian2009 Posted May 16, 2011 Author Share Posted May 16, 2011 Pe unul l-am reparat. Am debobinat un capat, pana am gasit locul in care era intrerupt. Acum tweeterul are mai putin cu 0,5-o,7 ohmi. Nu stiu daca o sa am acelasi noroc si cu celalalt. Daca ar fi sa-l rebobinez complet, cu ce solutie ar trebui sa lipesc, rigidizez firul, cu lac de unghii, lac pt parchet, prenandez sau altceva ? Link to comment
cristian2009 Posted May 18, 2011 Author Share Posted May 18, 2011 Al doilea tweeter, nu este ars, dar impendanta lui e de aprox 70 ohmi. Am debobinat firul si evident, nu era intrerupt nicaieri. Nu inteleg, conductorul nu s-a ars, in schimb si-a marit rezistenta, de la 4ohmi a devenit 70 ohmi. Stiu ca rezistenta cuprului creste odata cu temperatura, dar cand se raceste rezistenta lui nu revine la valoarea initiala ? Link to comment
zal Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 A suferit un fenomen numit decălire. Trebuie rebobinat cu sîrmă nouă. Link to comment
cristian2009 Posted May 22, 2011 Author Share Posted May 22, 2011 Aceste boxe s-ar mai incadra in caegoria hi-fi, conform cerintelor actuale sau sunt depasite ? ce parere aveti ?Un sistem 2:1, cu subwoofer separat s-ar auzi mai bine ? Link to comment
zal Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Nici cînd au fost lansate în producţie nu erau în categoria de calitate, doar prototipurile prezentate cu mare mîndrie patriotică la TIB din anii 80 erau bune. Cea mai comică fază, la modelul ăsta, era dezlipirea sau ruperea firelor liţate la difurile de joase, din cauză că le lipeau prea scurte. Sau şpan între bobină şi bolţ... Link to comment
hpavictor Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Nici cînd au fost lansate în producţie nu erau în categoria de calitate, doar prototipurile prezentate cu mare mîndrie patriotică la TIB din anii 80 erau bune. Cea mai comică fază, la modelul ăsta, era dezlipirea sau ruperea firelor liţate la difurile de joase, din cauză că le lipeau prea scurte. Sau şpan între bobină şi bolţ...Am fost multumit de incintele " Jazz 40W " dar inaltele nu erau stralucite , se putea si mai bine..........Daca s-ar produce in ziua de azi , cu up-grade la inalte , s-ar p-i-s-a cu bolta pe majoritatea incintelor de pe piata din categoria de pret de pana in 1000 lei bucata , poate chiar si peste........cine cunoaste sunetul incintelor de compresie , va accepta ca nu exista un bas mai bine controlat , mai placut..........Parerea mea. Link to comment
zal Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 Oh da! Aşa de bune erau la bas acele difuri, că le foloseau lăutarii ptr voce. Link to comment
cristian2009 Posted May 25, 2011 Author Share Posted May 25, 2011 Eh, nici chiar asa. Acestea seamana destul de bine cu boxele Jazz. Cred ca cei de la Grundig au copiat boxele fabricate la Electronica Link to comment
Recommended Posts