Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuplul nesesar pentru un motor MPP in funtie de sarcina??


Guest mitza88bv

Recommended Posts

Guest mitza88bv

salutare...va rog sa imi spuneti si mie care este cuplul necesar pentru un moror pas cu pas, tinand cont ca trebuie sa rotesc un suport cu antena.Antena e mica..are in jur de 28 cm diagonala si 800 grame.Daca aveti si ceva sugesti de modele de MPP suficiente pentru a roti antena cu caracteristici mai sus mentionate, sunt binevenite..stima

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Cuplul necesar unui ansamblu Horizont to Horizont sau mai simplu hh e destul de puternic, dar, avand in vedere reductia de viteza/putere pe care o foloseste mecanismul, motorasul care realizeaza miscarea e un motoras destul de slab ca putere.Un motoras pas cu pas sub 1 Nm e mai mult ca suficient pentru un ansamblu hh.Acum nu mai ramane decat sa gasiti si reductorul de care aveti nevoie (fara jocuri) daca gasiti ceva cu angrenare melc roata melcata ve-ti avea un mecanism similar celor hh cu precizie mare si fara joc.Motoare pas cu pas gasiti pe forum.

Link to comment

Buna seara!Sunt si eu interesat de acest aspect. Ce raport de transmisie ati luat in calcul cand ati spus ca ar fi suficient un motor de sub 1Nm ? Exista vre-o formula (empirica sau nu) pentru a calcula cuplul ce trebuie sa-l dezvolte motorul pentru a antrena o astfel de sarcina ? Ipotetic vorbind, pt o transmisie 1:1 cum s-ar calcula acest cuplu, ignorand pierderile in trasmisie si lagare ?

Link to comment

Angrenajele melc-roata melcata prezinta avantajul ca realizeaza rapoarte de reducere pe o plaja întinsa între 6 si 100, iar pentru transmisii cinematice chiar pâna la 1000.

Cu un raport de putere 1/1 va trebui sa folositi un motor pas cu pas cu un moment mare, pentru ca portanta antenei la vand cu intensitate mare sa nu dea motorul peste cap sau sa piarda pasi.

Daca va documentati aici tabelul 10.15.

http://www.scritube.com/tehnica-mecanic ... o32767.php

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines