Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest Horia

Depanare CNC

Recommended Posts

Guest Horia

Sper sa fi nimerit cu topicul unde trebuie.Este vorba de o comanda numerica pentru o instalatie de debitat oxi gaz ( 2 axe ). Problema - conexiunea cu PC-ul. Indiferent daca pe 232 sau 485 nu reusesc sa incarc nici un program de debitaresi trebuie sa ma limitez la formele predefinite sau la varianta scanarii cu cap optic dupa desene la scara 1:1 (pe care insa la dimensiuni de 1 m nu le face nimeni fara abatere ) urmata de memorare. Daca ma conectez pe 232 programelul de conectare reuseste sa afiseze parametri comenzii: Nume: bios.....Ceva idei. Ca de firme de service sunt satul.Masina este de tip ESAB iar comanda NCE280. As vrea insa, ca inainte de a incerca ceva variante mai "dure", sa fac o copie a celor 3 eprom-uri pe care este stocat softul masinii. Credeti ca este posibil? Pacientul este in Bucuresti.multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Producatorul da ca sistem de control numeric NCE290. NCE290 are niste facilitati pe care le gasesti la

http://www.esab-cutting.de/uploads/tx_m ... angcatalog

In acelasi timp, daca varianta este modificata cu ASE2010 CCD Tracing system, el poate avea optiuni de transfer fisiere. Single , insa nu asigura decat stocari de date si astea numai de pana la 65 Fixed programs.

Modificarea EEprom-lor nu cred ca este necesara si nu va aduce vreo schimbare.

Daca conditiile de mai sus sunt indeplinite , mai exista si posibilitatea ca prg-ul de pe PC sa nu se pupe exact cu masina. "Marile" firme practica "sporturi" din acestea ptr a ajunge mereu la mana lor.

Ca sfat, intercaleaza un PC intre masina si PC-ul de unde rulezi programul ( evident pe RS232) si cu un programel ce citeste de la o seriala si da la alta, fa o captura si vezi daca pachetele de comunicatie sunt toate cu ACK, daca apare cumva vreun NAK, este clara problema nu se pupa softurile.

In cazul in care pachetele sunt trunchiate sau nu apar raspunsuri inteligibile , se prea poate ca una din linii sa fie "trasa" si problema este simpla. (depanezi pur si simplu)

O alta posibilitate este, ca comunicatia sa apara unilaterala. In acest caz vezi cine nu raspunde ( de obicei masina). Insemna ca pachetele ajung dar nu sunt preluate corespunzator. Si apropo prg-ul de pe PC ce raporteaza? la un transfer.

Mai nou unele din masini sunt prevazute cu mod de lucru in retea. Asta inseamna ca prg-ul de pe PC trebuie sa fie MASTER, si se adreseaza masinii ca unui SLAVE. Faptul implica un ID (adresa de SLAVE) pentru masina. S-ar putea sa existe o asemenea optiune in NCE290. Verifica.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Horia

mai intai de toate multumesc mult pentru sfaturi . Comanda este NCE 280 clar si fara dubii. pe Site-ul de la Esab am tot intrat si ca user acreditat si tot degeaba. Singura descriere ( http://www.hemne.vgs.no/ans/alto/NCE280 ... Nce280.htm ) este din Norvegia iar limba este putin cam imposibila chiar si pentru unul care stie destul de bine germana, iar programele pentru PC sunt de aici ( http://www0.force.dk/minicadcam/ ) iar ei confirma ca ar trebui sa functioneze si pe NCE 280.

In limita timpului disponibil (masina nu prea sta ) voi incerca sa aplic aceste sfaturi. Ca probabil imi voi prinde urechile pe acolo este o alta problema dar probabil tot cu ajutorul forumului o voi rezolva. cat priveste "marile firme" tocmai asta este problema - sunt mai si cat se poate de neserioase - depanare - nu se poate cumparati comanda noua pret 14000 €. dar puteti inlocui si numai Eprom-urile pret 9000€ dar in aceasta varianta tot nu va puteti conecta la PC pentru ca producatorul nu mai asigura suport pentru NCE 280. Ultima faza - termen de livrare pentru duze-le de debitat "minim 6 -12 saptamani" ca de pret ce sa vorbesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.