Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv NEI fara OSD!!


Recommended Posts

Salutare meseriasi .Am pe masa de de lucru un tv NEI cu sasiu de INDIANA 200 fara TXT la care pentru inceput am gasit trafo linii in scurt ,dupa ce l-am inlocuit a aparut imaginea si sunetul dar lipseste OSD-ul .Sincer nu-mi dau seama de unde sa incep sa caut buba .Dca ati mai inalnit acest defect va rog ajutati-ma si pe mine sa-l depistez.Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Salutare meseriasi .Am pe masa de de lucru un tv NEI cu sasiu de INDIANA 200 fara TXT la care pentru inceput am gasit trafo linii in scurt ,dupa ce l-am inlocuit a aparut imaginea si sunetul dar lipseste OSD-ul .Sincer nu-mi dau seama de unde sa incep sa caut buba .Dca ati mai inalnit acest defect va rog ajutati-ma si pe mine sa-l depistez.Multumesc anticipat.Pentru inceput schimbati condul de 100uF din BV.

Link to comment

Pt acest sasiu, defectul tipic este procesorul(asta daca spuneti ca semnalele H Sync si V Sync sunt in regula si ajung pe procesor, mai puteti sa incercati eliminarea conzilor de "pici", care sunt pe traseele de H Sync si V Sync , chiar langa procesor), am observat ca acest lucru se intampla dupa defectele din zona trafului de linii(inclusiv). Succes, de la Cluj, numai bine!

Link to comment

Am urmarit trseele Vsinc si Hsinc si sunt OK am inlocuit si c403 din BV dar fara succes ,sa fie oare TDA3653B defect ?

.Problema este ca nu inteleg de unde pleaca osd-ul!
verifica traseele din pini 26,27 procesor,aceste 2 trasee duc la un conector,posibil ca in timpul schimbari trafului a iesit acel conector sau sa rupt un fir de la el de pe placa de baza,dupa cate imi aduc aminte,este un conector de culoarea rosie cu 2 pini
Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines