Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grundig T55-640 / CUC6300


Recommended Posts

Pentru uz personal am reconditionat acest televizor (TDA4605-3, BUZ90A si BU508D defecte; am inlocuit si condensatoarele electrolitice din sursa). Dupa o scurta functionare a trebuit sa anulez si contactul auxiliar de la intrerupatorul general, telecomanda nu se mai putea utiliza iar volumul prezenta scaderi bruste. Pana sa montez capacul TV-ului a mai aparut o problema: imaginea TV este corecta dar OSD apare putin marit si deplasat mult spre stanga.

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Daca ma puteti ajuta cu un sfat va raman recunoscator, va multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Imediat dupa inlocuirea pieselor defecte, OSD-ul era afisat corect. Nu mai retin exact, problema cu OSD daca a aparut inainte sau dupa anularea contactului auxiliar. In meniul de service nu pot intra prin procedura descrisa de dumneavoastra se pare ca datorita anularii acelui contact auxiliar.

Link to comment

verificati semnalele de sincronizare care vine la procesor in pinii 23 si 24...mai precis ,eu cred ca trebuie sa verificati forma si amplitudinea semnalului din punctul 20 (catodul lui D521)...daca nu aveti cu ce verifica acest semnal verificati cu atentie piesele si traseul din pinul C(traf linii) pina la pinul 23(proc.)...e posibil sa aveti lipituri "reci" in zona mentionata...

Link to comment

Va multumesc frumos pentru raspunsuri; schimbarea intrerupatorului o aveam in vedere, momentan voi verifica conform sfaturilor d-lui Elmar. Mai am o precizare: in cea de a doua poza meniul apare intunecat nu datorita calitatii proaste a imaginii (poze facute cu un telefon mobil modest), asa apare in realitate si pe ecranul tv.O ultima rugaminte, trimiteti-mi prin PM un link unde pot achizitiona acest tip de intrerupator, magazinul online de unde imi fac periodic "piata" nu are acest model.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Neavand prea mult liber, nu am reusit sa gasesc intrerupatorul. In schimb, am dezlipit intrerupatorul de pe sasiu; contactul auxiliar se poate detasa cu usurinta de corpul intrerupatorului, in acest fel am reusit sa curat contactii oxidati, dupa care l-am atasat la loc. Am reusit sa intru in meniul de service si am remediat inconvenientul legat de afisarea OSD; va multumesc inca odata pentru sprijin.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines