Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
goznerg

Problema tv Grundig!

Recommended Posts

tv este grundig super color stereo 70-260A cu CUC2600.Tot ce am constatat este un pacait in difuzoare in fiecare secunda,dar in schimb nimic, nu porneste.Tv-ul are si un modul digital si cred ca e de 100Hz daca nu ma insel.e posibil sa fie defecta sursa sau nu stiu.Astept ceva ajutor de la persoanele care au intilnit astfel de defect la Grundig.Aia care acum au inceput cu rep tv mai bine sa nu scrie nimic decit sa-mi scrie prostii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai tu cred ca ai inceput acum daca intrebi asa ceva :)pacanitul in difuzor este tipic pentru scurt pe iesirea sursei , 99.9% din grundigurile cu trz linii ars se comporta identic in situatia astadeci cel mai probabil tranzistorul final linii este ars , caz in care poti sa te iei de urechi singur , ar fi trebuit intai sa incerci sa il repari si apoi sa ceri ajutor deoarece tv-ul este la 100hz , iti recomand sa folosesti neaparat un BU2527 care are timp de comutatie bun si nu se va incinge ( un bu ordinar in acest tv ia foc repede ) , sa refaci lipiturile in zona driveruluide asemenea urmareste sa vezi daca nu ai fisuri pe triplor, caz in care il dai jos, pilesti bine in zona fisurata si dai cu silicon sanitar bison alb , un strat cam de 0.5 cm , lasi sa se usuce pana a doua zi si apoi il montezitv-ul trebuie sa scoata inalta pe trafo linii si fara triplor , va avea sunet , deci poti verifica lejer daca merge si fara el :goodman:

Share this post


Link to post
Share on other sites

bine Tavi nu te lua asa de mine pana nu stii ce am facut.triplorul nu este legat ca eu cu triplorul am inceput prima data ca am crezut ca e in scurt sau trage inalta tensiune.deci triplorul sa lasam mai bine!si fara triplor face chestia ce am scri-so mai sus.Si tu ca moderator nu trebuie sa ati bati joc de nimeni mai ales pana nu ai vb. cu mine despre ce este vorba.Multe tv am facut pana acum si eu doar un ajutor am cerut nu ca sa-mi spui ca nu ma pricep de nimic.cu finalu nu am nimic ca tr. este bun 100%.Deci eu un sfat am cerut NU ca sa te legi de mine ca forumul acesta nu pt.asta sa facut.Sa facut ca sa ne ajutam reciproc!Traful este bun ca l-am testat pe tester.Am incercat eu sa il repar inainte de a cere sfaturi pe acest forum.Deci eu daca cer ajutor atunci deja e problema mare.Nu stiu daca ai observat dar eu nu cer sfaturi la fiecare tv adus la mine la service.Si nu stiu daca la ce e bun acest forum daca nu in asemenea cazuri.Putin mai suparat Tavi nu am crezut ca treburi din astea imi vei scrie. pai tu cred ca ai inceput acum daca intrebi asa ceva :)asa ai scris,iti multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu am scris concret , tu ai dat niste date extrem de vagi initial , ia citeste mai bine si o sa vezi ca am dreptatedeci daca vrei sa nu ma iau de tine , spune de la inceput ce ai facut , nu poate nimeni sa ghiceasca in ce priveste BU-ul pana nu il schimbi nu poti spune ca este 100% bun , de foarte multe ori arata bine la masurare si este prost in functionaresi din nou , nu ai spus ce tensiune scoate sursa , iar nu pot sa ghicesc , dar daca e zero sau foarte mica , ai sigur consum foarte mare pe linii ceea ce poate sa fie ori trz linii , ori chiar trafo linii, de ce nu ..sau daca tv-ul e la 100hz , poate sa fie doar protectia , si asta o verifici cand dai drumul la tv fara modulul de est-vest pe care este pusa protectiainsa nu stiu de ce am eu impresia ca tv-ul este absolut normal ( nu am aici schema ), cu trz linii comandat de TDA8140 , care poate sa fie prost si din cauza asta se aud pacanituri in tvsi daca e asa ia-te din nou de urechi , pentru ca nu se poate sa nu deosebesti un tv la 100hz de unul normalsi scrie corect romaneste ca altfel ma iau iar de tine :yawinkle: si nu te mai supara ca e duminica :prayer: :drinkers: [/i]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine Tara zici ca protectia e in modulul est vest,vezi asta nu am stiut.Acum cred ca chiar cu protectia va fi problema dar ramane de vazut pe luni dimineata.MS!

Share this post


Link to post
Share on other sites

acum vad si eu schema, e tv ordinar , nici vorba de 100Hz , nu ai nici o protectie la el , sursa e simpla cu TDA4601 , deci mai ramane sa inlocuiesti TDA8140 si BU linii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schema o poti trimite? Vezi ca e un tv ordinar?Eu am scris ca nu e prea simplu de reparat e complicat rau.Daca nu il pot repara nici cu schema atunci tv va ajunge aici :toimonster:

Share this post


Link to post
Share on other sites

mane....ai foarte putine de verificat.asta doar daca stii.si,dupa cum spui,tre sa fie floare la ureche pt. tine.daca vrei un sfat ,iata ce as face eu:1m-as asigura ca sursa e k(c-uri,tda3640,trala,,,la)2b.o -ok(triplor,modulator e-w...)3recuperate okverifici dak in tda 8140 vin pulsuri regulamentare.uneori aceste tv-uri simple dau mai multa bataie de cap de cit ne asteptam.am patit eu si imi venea sa ma string de :goodman: mai vb. berica sa stii ca am beuto demult :finga:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest chimaera

"Aia care acum au inceput cu rep tv mai bine sa nu scrie nimic decit sa-mi scrie prostii."Fraza asta suna ciudat, dar s-ar putea ca o idee sa vina exact de la unul care a inceput acuma nici odata nu stii. totusi verifica si schimba cond. el. din sursa mai ales din baza si cel din pinul 9 al ci Tda4601 ,si da o adr. de mail sa trimit schema e destul de mare cca. 7Mb

Share this post


Link to post
Share on other sites

mai baieti, puneti schemele pe portal ca de aia il avem

http://www.hi-end.ro/portal

si ne agitam degeaba noi pana nu se apuca el sa masoare

mircea626 , nu e cu 3640 sursa

goznerg , tv ordinar = tv simplu , nicidecum complicat

nu ai cum sa nu repari un asemenea tv

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest chimaera

a plecat schema si pe portal si pe mail

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema sa rezolvat.Era defect bu508 dar la masurat arata bine sub tensiune era naspa.In rest merge nu e problema cu tv.Asta e daca nu esti destul de atent! :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

hâhâhâ :goodman: ( daca nu esti atent sau daca nu asculti ce te sfatuiesc eu ) :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.