Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv sonic 11AK30A4


Recommended Posts

D-lor ma vad nevoit din nou sa recurg la sfaturile celor care au maiintalnit acest defect.AM studiat cateva pagini cu defecte sasiu 11AK30 dar nuam ajuns la nici un rezultat.Am acest tv la rep si nu stiu ce sa-i mai fac.Initial BU defect schimbat cu 5388 si cond din baza,la pornire ,,chitaie ,,de doua ori fara ca ledul sa se aprinda verde si atat,fara BU tv pornestesi am sunet,sursa e ok verificata pe bec,am schimbat c618,619,627,613,628,q601 c-uri de pe U1,am verificat iesirile di trf linii diodele alim BV ,masurat bobine defl.,MCR22(cu el scos face acelasi def),va pun la dispozitie si tensiunile in st by:11v0,85v0,75v9v0,7vcu BU scos si bec intre C_E:95v13v12v10v9,8vintre situatia cu bec si fara (cuBU scos) nu sunt diferente majore(0,5v pe bara)Va rog daca a mai inilnit cineva def acesta un sfat e binevenit,multumesc.

Link to comment
  • Replies 27
  • Created
  • Last Reply

trebuie sa faceti ca sursa sa scoata toate tensiunile corecte...eu cred ca defectul se afla in secundarul sursei ...mai precis trebuie sa verificati tensiunile care controleaza optocuplorul( tensiunea B+ si tensiunea de 16,2v) ...ca sa vedeti daca optoculporul functioneaza si transmite corect comanda mai departe la primarul sursei eu as zice sa modificati usor valoarea rez. R817(99k) si observati ce se intimpla cu tensiunile de iesire ...dar atentie nu mariti mai mult de 100k ...pentru ca tensiunea de iesire va creste periculos(pentru tv)..faceti daca doriti aceasta manevra cu tranz . final linii scos si cu bec conectat intre colector -emitor (bu808)

Link to comment

trebuie sa faceti ca sursa sa scoata toate tensiunile corecte...eu cred ca defectul se afla in secundarul sursei ...mai precis trebuie sa verificati tensiunile care controleaza optocuplorul( tensiunea B+ si tensiunea de 16,2v) ...ca sa vedeti daca optoculporul functioneaza si transmite corect comanda mai departe la primarul sursei eu as zice sa modificati usor valoarea rez. R817(99k) si observati ce se intimpla cu tensiunile de iesire ...dar atentie nu mariti mai mult de 100k ...pentru ca tensiunea de iesire va creste periculos(pentru tv)..faceti daca doriti aceasta manevra cu tranz . final linii scos si cu bec conectat intre colector -emitor (bu808)

pot sa incerc cu un semireglabil de 100k?si daca creste tensiunea de 95v nu cresc si celelalte tensiuni.......?
Link to comment

pot sa incerc cu un semireglabil de 100k?si daca creste tensiunea de 95v nu cresc si celelalte tensiuni.......?

ba da va creste si celelante tensiuni ...ideia este ca aceste tensiuni sa creasca foarte putin si sa va dati seama daca circuitul optocuplorului functioneaza...nu folositi un semireglabil ...daca din anumite cauze rezistenta acestui semireglabil creste mai mult o sa ardeti ceva la iesirea sursei incercati rezistenta inseriata cu cea din placa ( puneti 99k + 1k)...sau puneti mai sigur o rez mai mica de ex. 98k...si astfel tensiunile vor scade...
Link to comment

eu cred ca nu aveti frecventa de linii deci verificati iesire jungla driver linii,prefinal linii,final linii vedeti sa nu fi intrerupt circuitul bazei cand a-ti schimbat bu808 sau pe langa stv 2246 (quartz)

Link to comment

eu cred ca nu aveti frecventa de linii deci verificati iesire jungla driver linii,prefinal linii,final linii vedeti sa nu fi intrerupt circuitul bazei cand a-ti schimbat bu808 sau pe langa stv 2246 (quartz)

circuitul de baza nu e intrerupt, quartzul deja era schimbat,am incercat si cu alta jungla,poate va e de ajutor daca va spun ca daca deconectez baza BU la comanda pornit ledul trece pe verde dar daca e in montaj si deconectez iesirea drv linii din jungla (pin48 stv2248)defectul persista.
Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines