Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire modul laser intr-un Sistem NAVI model MFD2 (DVD)

Recommended Posts

Salutare tuturor,

Sper sa fi ales bine rubrica, in caz contrar, rog un moderator sa mute topicul unde crede de cuviinta.

Care ar fi problema:

am pe masina un sistem de navigatie inclus in bord de tipul Blaupunkt MFD2 (DVD version) la care laserul care citeste DVD-ul cu navigatia s-a degradat pana cand a ajuns sa nu mai citeasca decat foarte foarte greu DVD-ul. Ca sa nu cumpar alta scula, am decis sa incerc sa inlocuiesc numai ce e stricat (modulul laser).

Dupa oarece investigatii am gasit asa:

modulul LASERMECHANISM DVS-3150 este exact ce imi trebuie mie in navigatorul masinii. Atata doar ca el costa cam 200 euro si investitia nu se justifica. La urma urmei, in afara de laser, mecanismul si PCB-ul sunt bune.

Tot modulul DVS-3150 l-am gasit de cumpart aici: http://www.navigatie-onderdelen.nl/epag ... cts/AN3007

dar la fel de bine am vazut ca au si lasere la vanzare: http://www.navigatie-onderdelen.nl/epag ... ies/Lasers

Aici m-am impotmolit pentru ca nu sunt sigur care din respectivele modele de laser se regaseste in DVS-3150, personal tind sa cred ca am nevoie de Laser DVD M3 4.6 + M2 5.6: http://www.navigatie-onderdelen.nl/epag ... cts/PH2050

Ca sa nu existe dubii, am scris un mail la respectivii intreband ce model de laser e in modulul DVS-3150.

Raspunsul lor m-a dat pe spate:

Christian, It looks like the dvd m3 4.6 laser. I had a few compagnies that have try to change only the laser. All orderd after all the complete mechanism. So i'm sorry but i will NOT sell you only a laser. So please think about a complete mechanism or find another reseller and don't forget to ask about their experience. Kind regards, Jurjen X-ulescu

in traducere rapida:i se pare ca ar fi vorba despre laserul M3 4.6 si cateva companii o incercat sa schimbe numai laserul dar pana la urma au cumparat tot mecanismul. imi sugereaza sa ma gandesc sa cumpar tot mecanismul ca el nu imi va vinde numai laserul.

Trecand peste comicul situatiei (la ce are laserele puse la vanzare, daca tot nu le vinde), apelez la voi, poate stiti exact care laser se gaseste in modulul DVS-3150. Dupa ce aflu, am eu grija de restul :)

Multumesc mult.

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• xti000

3

• BUGHIU

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Ce am gasit: o poza cu modulul DVS-3150:

Posted Image

la un zoom mai mare, pe fisa care vine de la laser se vede scris KDP3C

poate ajuta cu ceva.

Am atasat si laserul pe care il suspectez eu ca ar fi bun: DVD M3 4.6 + M2 5.6

Posted Image

Later edit: am gasit link-ul acesta: http://www.ic-electron.com/product1.asp?id=1223

din pozele de acolo se vede ca unitatea este identica, si mai scrie in mod explicit ca laserul este de tipul SF-HD4 cum bine a banuit colegul de mai sus.

Daca fac rost de respectivul laser, il pot schimba fara grija, sau mai trebuie tinut cont si de alte aspecte?

multumesc

Din pacate nu mai pot edita mesajul de mai sus asa ca expun problema aici:Dupa cava sapaturi, am dat peste un forum polonez unde cineva pusese aceeasi problema. La intrebarea legata de compatibilitateaSF-HD4, cineva l-a sfatuit (traducere din poloneza in romana):

al doilea lucru sa se ​​pazeasca de SF-HD4 pentru moment pentru a cumpăra unul care citesc de 8,5 GB şi că este MFD2DVD este greu.

Acuma problema mea: este adevarat ca DVD-urile de navigatie cu care lucreaza navigatorul sunt Dual layer, dar exista lasere SF-HD4 care sa nu citeasca dual layer, sau toate SF-HD4 sunt la fel si cu asta basta?