Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LOEWE ERGO 6772 ZP (nr. 59449 L32 , sasiu 110Q24)


Guest loewe

Recommended Posts

Guest loewe

Buna tuturor,

 

M-am inscris pe acest forum, cu speranta de a fi ajutat ; de curand, TV-ul descris in titlul subiectului, are un defect :

 

- dupa punerea in functionare, culorile incep sa se amestece aleator, topaie imaginea si chiar se deplaseaza spre dreapta ;

- in primele zile ale defectiunii, dupa 3-10 min. (dupa ce se incalzea), isi revenea ;

- acum, foarte rar isi revine.

Precizez ca am testat semnalul din cablul de antena (RCS & RDS) cu alte 2 TV si acestea functioneaza corect.

 

LIPITURA RECE ? Daca da, unde ?

Deoarece n-am gasit pe net comentarii ref. la acest comportament si nici schema electrica, am facut videoclipuri si le-am postat aici (sunt in format mp4 , eu le vizualizez cu BSPlayer) :

http://www.adrive.com/public/03e00d4cfc ... 9497c.html

http://www.adrive.com/public/65ad8e9210 ... 6b722.html

http://www.adrive.com/public/37c952124b ... c001f.html

Multumesc anticipat tuturor ce ma pot ajuta.

[attachment=0]02052011934.jpg[/attachment]

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

nu stim ce pregatire aveti in acest domeniu.daca aparatul isi revenea la inceput dupa cateva minute de functionare atunci defectul poate fi din cauza condensatoarelor electrolitice.inlocuiti condensatorii din sursa de alimentare(s-ar putea sa fie putin umflati) cu unii noi de buna calitate si pe cei de pe stabilizatoarele de tensiune.la acest defect nu cred ca aveti nevoie de schema aparatului.daca nu aveti experienta necesara va sfatuiesc sa mergeti la service cu el.succes.

Link to comment
Guest loewe

Multumesc utilizatorului ,,bobo'' : am dat curs primului sau sfat si am inlocuit 2 condensatori electrolitici de la sursa.

S-a stabilizat imaginea - ca sincronizare (nu mai ,,topaie'' si nu se mai deplaseaza spre dreapta) dar, amestecul de culori persista.

 

Ce sfaturi imi mai puteti da ?

Nu dispun de schema electronica a acestuia si vad ca utilizeaza foarte multe circuite integrate (multe lipite pe cablajul imprimat si putine in socluri).

La interior, este destul de curat si nu se observa nici un fel de interventii anterioare.

 

Va multumesc,

 

[PS : pt. ca totusi este forumul dvs. - al electronistilor (eu fiind absolvent al fac. de c-tii) si probabil ca ar trebui sa fiu in ,,bransa'', va informez ca in 1984, am absolvit un curs de 12 luni, de ,,depanator RTV'', la fostul ECRAN Club Grozavesti dar, doar din pasiune / pt. a suplini izolarea in care ne aflam si doar pt. montaje personale ; dupa 1989, nu am mai practicat decat aleator si doar cativa ani]

Link to comment

Că ai absolvit cursul acela, nu-i rău. Dezamăgitor e faptul că nu ai practicat ce-ai învăţat acolo. Şi nici nu te pricepi să descrii corect defectul . Cum adică "amestecă culorile"? Aşa ceva se poate întîmpla mai cu seamă în urma unor intervenţii de depanare a unor începători. Ori ,poate, este vorba despre magnetizarea tubului cinescop? Dacă da, atunci poţi încerca să-l demagnetizezi cu un pistol de lipit. Am zis "cu un pistol de lipit" nu cu letcon. Asta înseamnă că respectivul are un transformator în interior. Măcar atîta lucru ştii, sper. Ei bine, ţii apăsat pe butonul de pornire al pistolului de lipit şi, de la o distanţă de un metru de ecranul televizorului, cu acesta pornit (avînd imagine) apropii pistolul de televizor răsucindu-l pe verticală ca un cerc paralel cu ecranul televizorului. Efectul este imediat şi vei rezolva problema, dar înseamnă că ai o defectiune la tv, despre care vom discuta abia după ce ai făcut ce ţi-am zis. Dacă este vorba despre magnetizarea tubului cinescop, iar dacă nu, fii mai explicit, mai detaliat adică. Pune tv pe un program cu miră (bare) şi explică din nou fenomenul. Baftă!

Link to comment
Guest loewe

Din nou - buna tuturor,Dupa cum am spus in prima propozitie a subiectului creat de mine, m-am inregistrat pe acest site ,,....cu speranta de a fi ajutat''. Fapt care, s-a si petrecut initial si pt. care am multumit.Observ totusi ca, din partea unui domn (,,nou in bransa'' / probabil ,,nou membru pe site'' - ca si mine), primesc reprosuri (pt. a nu le denumi apostrofari) :

,,....Dezamăgitor e faptul că nu ai practicat ce-ai învăţat acolo. Şi nici nu te pricepi să descrii corect defectul . Cum adică "amestecă culorile"? ...... Măcar atîta lucru ştii, sper.........

Am mentionat ca am absolvit acum 27 de ani si nu am practicat.Referitor la ,,acuratetea'' descrierilor textuale facute de mine, cred ca sunt inlocuite cu succes de fotografie si cele 3 filme prezentate (3 x link).Referitor efect magnetizare tub : nu exista, am testat anterior redactarii subiectului, cu propriul montaj ce l-am confectionat inca din acele vremuri (atasez foto).[attachment=0]07052011941.jpg[/attachment]Si ca sa inchei - utilizand un termen din citatul de mai sus : dezamagitor mod de primire pe forum, din partea unui membru ; sper sa ramana unicat.Va doresc toate cele bune si o zi agreabila,
Link to comment

Nu intenţionez să jignesc ori să admonestez pe cineva vreodată pentru că şi-a ales o cale în viaţă. Am fost sincer şi la obiect în tot ce am scris. Dar nu sînt singurul depanator care ţi-a răspuns.Nu mă lua în seamă, poate că am greşit. Dacă îţi foloseşte la ceva, chiar este bine că nu ai ajuns electronist. Ce te făceai, cu orgoliul acesta, dacă revenea clientul cu televizorul avînd alt defect? Iar asta se întîmpla a doua zi.... Ar fi trebuit să fii diplomat, şi nu prea eşti!

Link to comment
Guest loewe

Am fost sincer ......Nu mă lua în seamă, poate că am greşit. Dacă îţi foloseşte la ceva.... Ar fi trebuit să fii diplomat, şi nu prea eşti!

Mare dreptate ai !!! Intr-adevar, mi-au raspuns si ceilalti dar colegial si cu rabdarea / intelegerea necesara pt. un nou venit : le multumesc.

(ref. ,,orgoliu'' : nu este nici vorba de asa ceva, doar m-a uimit modul de a te adresa asa unei persoane pe care n-o cunosti)

 

Si, pt. a nu obosi / deranja si pe ceilalti ce vizualizeaza acest subiect tehnic, cred ca este cazul sa incetam acest ,,sub-subiect''.

 

Cu respect,

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines