Guest zufoid Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Salutare! Este prima mea postare pe acest forum si va mentionez ca sunt complet paralel cu electronica. Consider insa acest hobby extrem de interesant si stimez sincer pe toti cei ce il practica/desfasoara. Cu privire la subiectul din titlu va mantionez ca am un sistem Genius 5.1 prima varianta (multi dintre voi il cunosc , este cel din pal de culoare crem). Acum vreo 2 ani a murit complet wooferul , deodata. Se comporta ca si cum nu ar intra curent in el , se comuta on de la butonul din spate si yok , nada , niente :(. Nu ma pricep cum spuneam deloc , am vrut sa il repar la momentul respectiv insa intamplator am gasit un sistem complet , perfect functional cu 180 de lei. L-am luat si asta asa a ramas , stricat , in debara. Rog pe unul din colegii forumisti care a mai lucrat astfel de sisteme sa ma ajute cu reparatia. Eventual cumpar eu piesele necesare , platesc reparatia , dau si o bere buna. As vrea ca "nenea reparatorul" (asa cum spune fetitza mea de 3 ani) sa fie din sector 2 sau 3 Bucuresti. Este pacat sa stea stricat acolo mai ales ca am un feeling ca problema este minora si usor de rezolvat. Pot fi contactat la [email protected] sau un beep/SMS la 0748.022.888. Multumesc anticipat! Damian. Link to comment
strombi Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Cred ca stiu de ce sistem vorbiti verificatii sigurantele din spate sunt niste capacele mici negre desfacetile si acolo o sa aiba un tub de sticla cu o sarma in mijloc.Si vedeti daca toate sigurantele au sarma in mijloc dar sa fie continua sa nu fie rupta.Am intalnit pana acum la 4 sisteme problema aia cu sigurantele. Link to comment
Guest zufoid Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Cred ca stiu de ce sistem vorbiti verificatii sigurantele din spate sunt niste capacele mici negre desfacetile si acolo o sa aiba un tub de sticla cu o sarma in mijloc.Si vedeti daca toate sigurantele au sarma in mijloc dar sa fie continua sa nu fie rupta.Am intalnit pana acum la 4 sisteme problema aia cu sigurantele.Multumesc foarte mult pentru explicatiile detaliate. Am verificat : are o singura siguranta in spate , intr-adevar ascunsa sub un capac negru. Am inlocuit siguranta cu cea de la wooferul functional si acelasi , absolut acelasi efect. Siguranta este functionala , pe wooferul celallat merge.Am primit un PM de la un user care s-a oferit sa ma ajute. Am sa revin public un feedback si buba avuta. Link to comment
Guest zufoid Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Rezolvat cu amabilitatea userului Mircea Calin.Recomand cu deosebita caldura colaborarea cu acest user de o politete exemplara si o sarguinta pe masura.Multumesc Mircea , Multumesc El Forum! Link to comment
Guest ovyovyovy93 Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Buna seara!Intrebarea care urmaeza sa o pun este off topic!asa...Se poate face o modificare la un Genius 5.1(ala de 100w)?Modficarea consta in adaugarea unei mufe mama pentru casti (sper sa ma exprim cum trebuie)...Ca sa fiu si mai explicit...ca la unele sisteme sau statii,atunci cand conectez castile sa se opreasca sunetul din difuzoare dar sa il redea in casti!(sper ca am fost destul de inteles) Va multumesc Link to comment
Kytan666 Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 se poate face , daca bagi in sub semanl stereo si il lasi pe el sa faca 5.1 e mai simplu , daca bagi in el din placa de sunet 5.1 e mai complicat( in functie de ce placa de sunet ai ). daca lucrezi cu semnal stereo pe intrare poti face ca la sistemele logitech ... ele au mufa de casti pe cablul care vine din placa de sunet. si cand ai bagat mufa ia semnalul de pe fir si nu mai ajunge in sub. problema e ca e acelasi semnal din placa de sunet , si de obicei e slab ~250mW si nu e de ajuns pt multe casti(asta in cazul in care vrei sa-ti bubui urechile). daca mergi cu 6 canale din placa de sunet (ai toate mufele din placa cupate) si ai un 5.1 /7.1 onboard merge luat semnal de pe front R/L (placa de sunet da tot full-range pe canale). si o sa ai nevoie de un mute sau stby pt sistem cand bagi mufa de casti.da detali..... Link to comment
Guest ovyovyovy93 Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Salut ! Placa de sunet este onboard cu 6 iesiri dintre care 3 le am conectate la sistem!(1 fir pt centru+sub,1 fir pt front speaker out si un fir pt rear speaker out)asa scrie in spate pe sistem!din sub am cele 5 iesiri pt boxe. Link to comment
Guest ovyovyovy93 Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Nici un raspuns?app placa e un Realtek HD...astept pareri Link to comment
stefanstudio Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 oricum la ce calitate au mp3-urile numa 5.1 nu se auzi deci poti renunta la 123456789 cabluri de semnal inre pc si sistem bagi numai semnal stereosi comuti din sistem pe stereo sa cum o scrie pe acolo . parca avea si 2 mufe speciale pentru stereo. mufa aceea trebuie sa aine 6 piciare 3 in care intra semnalul direct din pc 3 care duce la vechile ale sistemului oricum semnalul trebuie sa treaca mai intai prin acea mufa si din mufa sa ajunca in amplificator, si cu cand bagi castile,jakul intrerupe legatura intre pc si amplificator si se va auzi numai in casti Link to comment
stefanstudio Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 sa fiu umpic mai clar mufa cu 6 picioare este mufa care vrei tu sa o pui aia mama Link to comment
Recommended Posts