Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
adi_0106

Degauss

Recommended Posts

Dupa ce vechiul meu monitor - un Compaq V50 din 1996 - s-a suparat pe viata si a inceput sa dea semne de oboseala :axe: , mi-am luat alt monitor la asta in meniu am functia DEGAUSS - si cand o activez imi tremura imagineadin cate am inteles eu - asta e demagnetizareziceti-mi si mie .... e bine sa ii tot dau DEGAUSS ??? :smt017

Share this post


Link to post
Share on other sites

în nici un caz nu trebuie să-i dai degauss aşa des :axe: această funcţie o foloseşti atunci când imaginea o ia razna ( de ex, când un magnet lângă monitor şi se amestecă culorile ) dar nu este indicat să o foloseşti mai des de 30 min.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aham ...... am inteles inseamna ca eu fac bine daca dau cam o data pe zi .... tinand cont ca monitorul meu merge de dimineata pana seara :weedman:

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu este necesar acel degauss decât dacă ţi se deformeaza imagine, culorile sau alte minuni de genul ăsta.. nu face un hobby din asta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orice tub cinescop color are in partea din fata o masca perforata, necesara convergentei celor 3 fluxuri generate de tunurile electronice pentru generarea culorilor primare (R,G,B). Masca asta e facuta din metal, si bietul de el, ca orice metal se poate magnetiza intr-una din cele 2 situatii: prima, cand un generator de camp magnetic actioneaza in imediata vecinatate a tubului, si a doua, cand tubul isi schimba pozitia ( magnetizarea se face datorita campului magnetic terestru). Daca masca e magnetizata, pe tub apar erori de puritate a culorilor si/sau de convergenta, de aceea exista functia de degauss. Incercati o chestie interesanta, cu monitorul pornit si cu o imagine de culoare uniforma, intoarceti-l cu 90 grade in plan vertical...si dupa ce il puneti la loc dati-i degauss.

Share this post


Link to post
Share on other sites

io daca dau o data la juma de an e bine :finga: dar nu am langa monitor nici o boxa sau carcasa.. ca astea influenteaza... adica campurile magneticePS: similar e si la TV-uri ca fac demagnetizarea doar cand opresti din buton.... si banuiesc ca destul de rar el opriti din buton :supz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.