Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

dvd eboda 555x

luckyonro

Recommended Posts

Am un dvd eboda 555x care numai citeste nimic, am curatat lentila, laserul se aprinde se misca dar nimic.Am citit pe undeva ca ar fi un buffer care trebuie resetat (din setarile aparatului am revenit la default dar nimic ) stie cineva cum se face?

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• luckyonro

2

• marianos

1

• BUGHIU

1

• leoncris

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Cam cat timp are aparatul? a fost folosit intens sau nu? in ultima instanta poate fi laserul de vina sau motorasul ce invarte cd-ul!!Din setari....?! posibil,nu zic ba,dar asta nu stiu!!!

posibile defecte: motorul spindle (cel care invarte discul - masoara-l, daca are mai putin de 8-12 ohmi sau mai mult zeci-sute de ohmi, e defect), unitatea laser (chiar daca "se aprinde", nu inseamna obligatoriu ca-i buna), banda flexibila (cea care face legatura intre laser si placa) cu trasee intrerupte sau nu face contact la toate (daca nu se vede c-ar fi fost indoita rau pe undeva, incerca sa o scoti si sa o remufezi la loc, cu grija !).cand masori motorul spindle, sa faci asta in diferite pozitii ale rotorului, adica sa-l invarti cate putin intre masuratori.ceea ce zici tu despre "resetarea bufferului" este poveste, eventual o resoftare, care o poti face tu, luand firmware-ul de la ei de pe site si punandu-l pe un cd (ai acolo pe site instructiuni), asta in cazul in care aparatul citeste totusi discurile, fie la ei la firma. nu cred insa ca-i nevoie de resoftare, atat timp cat misca si aprinde laserul.succes!

i-am dat un load default de vreo citeva ori apoi mi-a citit un cd cu mp3 doar prima melodie, mai mult nu a mai vrut.Am scos cd l-am bagat iara si a mers apoi am bagat un dvd cu film si a incput sa-l citeasca si se auzea dupa ceva timp un zgomot de parca sarea si dupa acea nu a mai mers.Aparatul este de vreo 5 ani dar nu a fost folosit aproape deloc (max 100 dvd, cd ).